Index Vakbarát Hírportál

Neymar megcsinálja, amire más gondolni sem mer

2019. november 23., szombat 08:41

Kétszer egymás után nem sikerült meglepnie a francia bajnokság 2019-es ezüstérmesének, a Lille-nek az évek óta egyeduralkodónak számító Paris Saint-Germaint, és az áprilisi 5-1-es Lille-győzelem után pénteken 2-0-s PSG-sikert hozott a két csapat egymás elleni mérkőzése.

A Paris Saint-Germain lényegében már az első félóra végére eldöntötte a mérkőzést, Mauri Icardi a 17. percben szerzett vezetést a párizsi csapatnak, majd Ángel di María a 31. percben már a 2-0-s későbbi végeredményt állította be.

A meccs legszebb jelenetét nem a két gólszerző, hanem a válogatott meccsek miatti szünet után csak 66 percet kapó Neymar hozta össze, egy remek passzal. Neymar a Lille védői között cselezgetett, majd amikor elfogyott előtte az út, egy váratlan sarkazással hozta játékba a kapu felé tartó Di Maríát. A támadásból ugyan nem lett gól, de Neymar rendre jelzi a PSG meccsein, hogy ha épp nem is ő dönti el az adott mérkőzést, még mindig a csapat legkreatívabb játékosa, és olyan megoldásokat csinál meg, ami másoknak eszébe sem jut.

Neymar egyébként nem viselte jól, hogy a 66. percben lecserélték, a helyére érkező Kylian Mbappét ugyan megölelte, de utána egyből az öltözőbe ment, sem az edző Thomas Tuchelnek, sem a többi csapattársának nem szólt semmit. Válaszul a csapat közölte, hogy a klubon belül megoldják, ha van probléma.

A Paris Saint-Germain a pénteki győzelem után 11 ponttal vezet a Marseille előtt, de a forduló végére biztosan megmarad 8 pont az előnyből.

.

Rovatok