Index Vakbarát Hírportál

Bombagóllal is történelmi mélyponton a Milan

2019. november 23., szombat 20:20

Döntetlennel zárult a Milan és a Napoli bajnokija, avagy a Serie A 13. fordulójának rangadója, amin 1-1-es végeredmény született.

A vezetést a vendég Napoli szerezte meg a 24. percben Hirving Lozano góljával, a válaszra pedig csak öt percet kellett várni, amikor is Giacomo Bonaventura távoli bombagóljából született meg az egyenlítés.

Ekkor még úgy tűnt, hogy akár sok gólt is hozhat a középmezőnyben található Milan, illetve az európai indulásért harcoló Napoli csatája, de végül nem született újabb gól. A döntetlen azt is jelenti, hogy a 13 meccsen szerzett 14 góljával a Milan története leggyengébb kezdését folytatja, ennyi meccsen ilyen kevés pontot csak egyszer szereztek azóta, hogy három pont jár a győzelemért – a 2013-14-es szezonban szintén 14 ponttal álltak 13 forduló után.

Akkor is volt szezon közbeni edzőváltás nélkül, Massimiliano Allegri helyére Clarence Seedorf érkezett, akivel végül a 8. helyen, 57 ponttal zártak. Idén már októberben lecserélték Marco Giampaolót Stefano Piolira, de egyelőre csak nem akarnak formába lendülni.

.

A korábbi szombati meccsen a Juventus hatalmas esőzésben fordított 3-1-re az Atalanta otthonában. A címvédő nagyot hajrázott, mert csak a 74. percben egyenlítettek ki – előbbi Gonzalo Higuaín duplázott, majd az utolsó percben Paulo Dybala állította be a végeredményt.

A szombati zárómeccsen az Internazionale könnyedén nyert idegenben a Torinónál, így egypontos hátránnyal követik a Juventust.

Eredmények

Rovatok