Index Vakbarát Hírportál

Megszenvedett, de nyert az utolsó ellen a Barcelona

2019. november 23., szombat 15:03

A vártnál sokkal nehezebbre sikerült a spanyol bajnokságot vezető Barcelona szombat kora délutáni látogatása az abszolút utolsó helyen álló Leganésnél, hiszen a hazaiak már a 12. percben vezetéshez jutottak, még a szünetben is jobban álltak, a Barcelona pedig csak a 79. percben tudta megfordítani a mérkőzést.

Ráadásul őrült barcelonai fölényről sem beszélhettünk – ugyan labdabirtoklásban kétszer jobban teljesítettek, mint a Leganés, de ez nem meglepő, az viszont már az, hogy a hazai csapat támadásban és kapura lövésben majdnem ugyanolyan veszélyes volt, mint a Barcelona, és végül 10-8ra meg is nyerték a kapura, illetve kapu felé tartó lövések mennyiségét, igaz, ezzel nem sokra mentek.

A mérkőzést a marokkói válogatott Juszef En Nesziri (Youssef En-Nesyri) hajszálpontos, ballal megcsavart lövéséből születő találat tette izgalmassá. Erre az 53. percben Luis Suárez válaszolt, az uruguayi csatár Lionel Messi lágyan beívelt szabadrúgásából fejelt gólt. Az áttörés, vagy a fordítás a 79. percben, egy újabb rögzített szituáció után jött meg a Barcelonának: egy szöglet után Gerard Piqué fejelt mellé a labdának, ami aztán a kaputól fél méterre, üresen álló Arturo Vidal elé pattant, a chilei pedig be is vágta a labdát.

Felmerült, hogy Vidal abban a pillanatban, amikor egy lábról felé pattant, óriási lesen volt – ezt jelezte is a partjelző –, ám nem a csapattárs Ivan Rakitić, hanem egy Leganés-játékosról pattant Vidalhoz a labda, így Santiago Jaime játékvezető jogosan bírálta felül a jelzést, és adta meg a gólt. (A videón 6:20-tól a kérdéses jelenet.)

Leganés-Barcelona 1-2

.

Eredmények

Rovatok