Index Vakbarát Hírportál

Totális őrültbe torkollt a Libertadores-döntő

2019. november 23., szombat 23:26

Idén botránymentesen zajlott le a dél-amerikai Bajnokok Ligája, vagyis a Libertadores-kupa döntője, amin a brazil Flamengo és az argentin River Plate találkoztak, és végül hihetetlen izgalmak között nyert a Flamengo 2-1-re.

Egy éve a River Plate ellenfele a Boca Juniors volt, akkor a 2-2-es első meccs után Európába kellett hozni a visszavágót, miután a River szurkolói megtámadták a Boca Juniors buszát.

A 2019-es döntő nem hozott hasonló balhét, izgalmakat viszont annál inkább. A River már a 14. percben vezetéshez jutott Rafael Borré góljával, és az argentinok egészen az utolsó előtti percig megtartották az előnyüket, vagyis joggal érezhették a zsebükben a csapat hatodik Libertadores-győzelmét.

Csakhogy ekkor jött az Internazionaléból kölcsönvett brazil válogatott csatár, Gabriel Barbosa, aki a 89. percben kiegyenlített, a 92. percben megfordította a meccset, majd a 93.  percben megkapta az első, a 95. percben a már pirosat jelentő második sárgáját, tehát abszolút mértékben főszereplője volt a zárásnak.

A Libertadores-kupa 2-1-es megnyerésével a Flamengo kijutott a 2019-es FIFA klubvilágbajnokságra.

Rovatok