Index Vakbarát Hírportál

A futballisták egy percig megtagadták a játékot az Ajax meccsén

2019. november 24., vasárnap 10:27

A szombati Ajax–Heracles holland bajnoki futballmeccsen a kezdő sípszó után egy percig nem voltak hajlandóak futballozni a játékosok. Ezzel tiltakoztak a futballban jelen lévő rasszizmus ellen.

A múlt hétvégén az Excelsior játékosa, Ahmad Mendes Moreira vonult le a pályáról, mert az ellenfél, a Den Bosch szurkolói rasszista rigmusokkal gyalázták, miután gólt szerzett. 

Az eset miatt több holland válogatott játékos, mint például Memphis Depay vagy Georginio Wijnaldum is megszólalt, előbbi a holland szövetséget és az UEFA-t is kérte, hogy tegyenek valamit. 

Az Ajax szombati meccsén pedig a játék rövid idejű megtagadással álltak ki Moreira mellett és a rasszizmus ellen. A kezdőrúgás után az egyik játékos egyből megállította a labdát, majd az Ajax és a Heracles futballistái sem mozdultak, 60 másodperces tapsviharba fordult a demonstráció, amihez a játékvezetők és a szurkolók is csatlakoztak. A stadion kivetítőjén közben pedig ez a felirat volt olvasható: „Rasszizmus? Akkor mi meg nem játszunk."

A mérkőzést 4-1-re az Ajax nyerte.

Rovatok