Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám csapata tíz emberrel nyert 5-1-re

2019. november 24., vasárnap 20:49

Az egy félidőt emberhátrányban játszó Mainz 5-1-re ütötte ki a Hoffenheimet a Bundesliga 13. fordulójában. Szalai Ádám klubja négy gólt szerzett tíz emberrel. A Mainz kispadján most debütált Achim Beierlorzer edző.

A Hoffenheimbe látogató Mainznak minden meccse a túlélésről szól, mert a klub a kieső zónába süllyedt. 

A Mainz jól indult, a 33. percben Öztunali szerezte meg a vezetést, és ezt őrizte is a félidő végéig. A 45. percben Bote Baku nyújtott lábbal szállt bele ellenfele bokájába, amiért először csak sárga lapot kapott, de videózás után ezt egyből pirosra módosította Dankert játékvezető.

A második félidőt tehát tíz emberrel kezdte meg a Mainz, de az a játékon nem nagyon látszott. Az 52. percben már 2-0-ra ment a hoffenheimi Kaderábeknek köszönhetően. A védő tisztázni akart egy mainzi beívelésnél, de éppen a kapuba segítette a labdát.

Tíz perccel később már 3-0 volt az állás. A Mainz megkontrázta a kinyíló hazaiakat, Pierre Kunde Malong fejezte be góllal a támadást. 

A 83. percben szépített a Hoffenheim Kramaric góljávaa, de a hajrá megint a Mainzé volt. A 90. percben akrobatikus mozdulattal Boetius halászott le a kezdőkörben egy ívelést, majd szép szóló végén a kapuba lőtt. 

A 93. percben megint egy labdaszerzésből indult az akció, Pierre Kunde Malong szinte lemásolta az első gólját.

Szalai Ádám nem kapott játéklehetőséget a meccsen, végig a kispadon ült.

A győzelemmel a Mainz kijött a kieső zónából, már a 12. helyen áll, a Hoffenheim a nyolcadik.

stat

Bundesliga, 12. forduló:

    szombaton játszották:

    pénteken játszották:

tabella:

Rovatok