Index Vakbarát Hírportál

29-0-ra verték az NB III.-as ózdi futballklubot

2019. november 24., vasárnap 17:34

Az NB III.-as Ózdi Kohász futballcsapata elég nagy bajban van, amit még nyilvánvalóbbá tett a vasárnapi bajnoki meccsük: a Tállya SE-től 29-0-ra kapott ki csapat, ami 0 ponttal, igazából mínusz 11-gyel az utolsó helyen áll.

Az Ózdot korábban azért büntette a Magyar Labdarúgó Szövetség, mert háromszor nem tudta kiállítani a kötelezően előírt U7-es és U9-es csapatokat. Az MLSZ kétszer hatpontos büntetést szabott ki ezért a klubra. 

A klubelnök Gál László korábban arról beszélt a Nemzeti Sportnak, hogy egy focisuli ellopkodta a gyerekeket, ezért kerültek nehéz helyzetbe. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy az infrastrukturális feltételek sem megfelelőek, ezért nem is játszhatott hazai pályán a Kohász, többnyire Hatvanban tartották a bajnoki fordulókat. Mindeközben az ózdi önkormányzat és a klub között vita van, hogy kinek kéne felújítani a stadiont.

Az elég bizonytalan helyzet miatt két hete távozott a klubtól Várhidi Péter, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki szakmai igazgatóként és edzőként is dolgozott az Ózdi Kohásznál. Amikor távozott ezt írta:

„Sajnos azonban látni kell, hogy az egyesület egyre lehetetlenebb helyzetbe kerül, így az általam eltervezett szakmai munkát immár nem tudjuk elvégezni, sem az alaposan megcsappant létszámú utánpótlásban, sem a felnőtt korosztályban. Nem használhatjuk a városi stadiont, egyáltalán nem tudunk edzeni, nem tudjuk egyben tartani a keretet. Ebben a helyzetben részemről vállalhatatlan a folytatás, hiszen ilyen körülmények között nem tudok segíteni a klubnak."

Várhidi mellett több játékos is távozott, mert nem kapták meg a fizetésüket. Az Ózd gyakorlatilag az ifjúsági csapatával állt ki a Tállya ellen, a kezdő felét 16 évesek alkották, a legidősebb játékos is csak 21 éves volt.

A Tállya nem kímélte az ellenfelet, a kapuson kívül minden pályára lépő játékosa gólt szerzett. Kelemen Gergő lőtte a legtöbbet, hat találatig jutott. 

Rovatok