Index Vakbarát Hírportál

Röhejes ítéletbe hajszolta magát a bíró a Real-PSG-n

2019. november 26., kedd 22:07

Mozgalmas első félidőt játszott a Real Madrid a Paris Saint-Germainnel a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, kedden. A PSG volt jobb az első tíz percben, de aztán a Real átvette az irányítást, és a 17. percben megszerezte a vezetést. Isco lövése még kijött a kapufáról, Benzema könnyedén berúgta.

A Real nem hagyott levegőt a franciáknak, akik a félidő legvégén szabadultak csak ki. Gueye mintha lökéssel szerzett volna labdát Marcelótól, azonnal Di Mariának passzolt, aki ugratta Mbappét, ő pedig eltolta a labdát a messzire kiszaladó Courtois mellett, mire a kapus elsodorta.

Artur Dias bíró azonnal piros lapot mutatott fel a kapusnak az ekkor még a tizenhatoson kívülre vélt szabálytalanság után, de röviddel utána videóbírós stáb kérte, jöjjön ki megnézni, mi történt, mert kicsit arrébb volt a szabálytalanság, mit ő látta.

A büntető szinte biztosan ült volna, hiszen Courtois a tizenhatoson belül találta el ellenfelét, a piros lapot viszont visszavonták volna ebben az esetben, mert Courtois a labdára ment, és Mbappét még egy védő is követte, tehát nem lett volna tiszta gólhelyzetben, ha túljut a kapuson, ez pedig már nem ér automatikus piros lapot. Ám mindez nem is volt kérdés: a videósok - ahogy kell - visszamentek az akció legelejéig, azt mutatták meg Diasnak, hogy Gueye a labdaszerzésnél lökte-e Marcelót? A válasz tök egyértelmű igen volt.

A bíró is így látta, és gyorsan döntött is: visszavonta a 11-est, visszavonta a pirosat, és mutatta, a Real jön szabadrúgással a felezővonaltól.

Nagy meccs volt a továbbiakban is, a vége 2-2 lett.

Cikkünk korábbi verziójában azt állítottuk, hogy a Real Madrid meccsének játékvezetője elsőre büntetőt ítélt a spanyol csapat ellen, ezt később javítottuk.

Rovatok