Index Vakbarát Hírportál

Ibrahimovic mezzel pózolt, de csak bevásárolta magát egy svéd klubba

2019. november 27., szerda 13:20

Zlatan Ibrahimovic résztulajdonosa lesz a stockholmi Hammarby IF futballklubnak, jelentette be a klub  Twitter-csatornája.

A 116-szoros svéd válogatott támadó kedd reggel az Instagram-oldalán osztott meg egy sokat sejtető videót, amin az ő neve tűnt fel a Hammarby mezén. Ebből sok szurkoló egyből arra gondolt, hogy Ibrahimovic biztosan aláírt a stockholmi csapathoz, de a klub hivatalos felületein még órákig semmi sem utalt arra, hogy szerződtették volna a világsztárt. Sőt, a fotbollskanalen.se oldal elérte a Hammarby kommunikációs menedzserét, Axel Pershagent, aki azt mondta, hogy Ibrahimovic jelenleg nem a csapat játékosa.

Ennél többet nem tudok mondani. Ha itt lenne velünk, arról már beszámoltunk volna. Általában a honlapunkon jelentjük be az új játékosok leigazolását, de csak akkor, amikor már minden kérdést elrendeztünk. Amikor pedig ez történik, akkor sem feltétlenül én vagyok az illetékes, hanem az ügyvezető igazgatónk, Henrik Kindlund, vagy a sportigazgatónk, Jesper Jansson

– mondta Axel Pershagent. Ugyanakkor a klub elnöke, Richard von Yxkull kedden éppen Los Angelesben tartózkodott, ami tovább erősítette az Ibrahimovic érkezéséről szóló híreszteléseket.

„A Hammarby egy fantasztikus klub, szenvedélyes szurkolókkal, amit Stockholmban és Svédország szerte nagy tisztelet övez” – nyilatkozta Ibrahimovic az üzlet nyélbe ütése után, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a klub játékosa is lesz. Ibrahimovic azt is elmondta, hogy a Hammarbyt Skandinávia legjobb csapatává akarja változtatni.

Ibrahimovic 2018-ban igazolt a Los Angeles Galaxyhoz, ahol a szerződése idén decemberig szólt. Miután biztos lett, hogy távozni fog Amerikából, valóságos médiahack kampányt építettek arra, hogy 38 évesen vajon hol folytatja a pályafutását. Október végén még azt üzente a rajongóinak, hogy: „Szervusz, Spanyolország. Ezt figyeld! Visszatérek!”. Ezzel persze nem arra utalt, hogy valamelyik spanyol csapathoz igazolna, hanem csak egy svéd fogadóiroda spanyol piacra való belépését harangozta be.

A rengeteg pletyka közül sokáig az tűnik a legvalószerűbbnek, hogy korábbi csapatához, az AC Milanhoz térhet vissza. Don Garber, az észak-amerikai futball-liga (MLS) vezetője az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy Ibrahimovic már alá is írt a Milanhoz.

Ibrahimovic és a Hammarby kapcsolat nem véletlen, mert Ibrahimovic és sztárügynöke, Mino Raiola inkább a svéd csapattal állapodtak meg. Ami azért sem lehetett véletlen, mert a Hammarby futballklub 45 százalékának tulajdonosa éppen az Anschutz Entertainment Group (AEG) nevű promóter cég, amelyik egy sor másik MLS-csapatnak, köztük a Los Angeles Galaxynak is, a tulajdonosa.

Ibrahimovic most ennek a 45 százaléknak a felét szerzete meg a AEG-től.

A november 2-án véget ért svéd bajnokságban a Hammarby a harmadik helyen végzett, amivel jogot szerzetek az Európa Liga 2020/21-es szezonjában való indulásra, ahol ugyanúgy az első selejtezőkörben fognak kezdeni, mint a magyar csapatok. A svéd bajnokság következő, 2020-as szezonja március végén fog elkezdődni.

Ibrahimovic legutóbb 2001-ben, a Malmö játékosaként szerepelt a svéd bajnokságban. Később játszott az Ajaxban, a Juventusban, az Internazionaléban, a Barcelonában, az AC Milanban, a Paris Saint-Germainben, a Manchester Unitedben és a Los Angeles Galaxbyan is. A svéd válogatottban 116 meccsen 62 gólt szerzett.

Rovatok