Index Vakbarát Hírportál

Dráma, a 96. percben fogták meg a Fradit: 2-2

2019. november 28., csütörtök 21:10 | aznap frissítve

Fordulatos, ha nem is színvonalas, de izgalmas meccset játszott az FTC az Espanyollal az Európa Ligában. Győzelemmel a Fradinak idegenbeli iksz is elég lett volna a továbbjutáshoz az utolsó körben, így győznie kell.

A Ferencváros fogadta csütörtökön az Európa Liga H csoportjának ötödik fordulójában a már továbbjutott Espanyolt. A 10 pontos spanyolok mögött a második helyezett Ludogorecnek hat, a Fradinak öt pontja volt a meccs előtt. Biztos volt, ha a Fradi legalább egy pontot szerez, azaz döntetlent játszik, az utolsó fordulóban még marad esélye a továbbjutásra.

Szerhij Rebrov FTC-edző a legjobb felállásban küldte pályára csapatát, az ellenfél kísérleti kezdővel állt ki, mivel lényegében tét nélküli volt neki a mérkőzés.

A vendégeken látszott is, hogy nem az életükért harcolnak, az első félidőben sokkal jobb volt a Fradi. Már a második percben gólt lőhetett volna Boli, ha ügyesebben érkezik Varga Roland remek beadására, percek múlva Varga lőtt távolról, Diego Lopez nagy vetődéssel ütötte ki a labdát.

A 23. percben meg is szerezte a vezetést a hazai csapat: 

Isael remekül becsavart szabadrúgása még kijött a kapufáról, de a kipattanót Sigér ügyesen, a lábak között, mellett a bal alsóba rúgta, 1-0.

Az Espanyolnak fél órán át helyzete sem volt, a 31. percben mégis egyenlített. Pipa a bal oldalon bebőrözte Lovrencsicst, az alapvonalon utolérte a labdát, visszafelé húzott, megvert még egy embert, majd visszagurított Melendónak, aki rém gyenge, középre tartó lövést küldött kapura: a labda megpattant egy védőn, így a kapuban kötött ki, Dibusznak esélye sem volt a védésre.

Az első félidő utolsó negyedórájában a Fradi visszavette az irányítást, de nagyon komoly veszély már nem volt a spanyol kapu előtt.

A szünet után viszont igen, a magyar csapat beszorította ellenfelét. A 65. percben kapufáig erősödött a nyomás, Isael bombázott a tizenhatoson belülről a felső lécre.

Az Espanyol, ahogy az első félidőben, a semmiből teremtett ziccert egy Benny Hill-jelenetbe illő labdavesztés után, de Dibusz védett, majd a kipattanót a védői szerencsére nem rúgták a kapujába, a labda a kapufát érintve hagyta el a pályát.

Szinte az ellentámadásból Boli büntetőt harcolt ki a Fradinak. A csatárt teljesen feleslegesen lökték az ötösön, jó ütemben dőlt el a sértett, a bíró befújta a tizenegyest.

Isael állt a labda mögé, de Diego Lopez eltalálta az irányt, balra ment, és simán kiütötte a labdát.

A büntető kimaradt, továbbra is 1-1 maradt az állás.

A Fradi ment tovább, mintha mi sem történt volna, és a 89. percben Isael sokat jóvátett a büntetőnél látott hibájából. Betört a tizenhatoson belülre, letaglózta egy védő, újabb büntetőt kapott a Fradi. 

Most Skvarka állt oda,

magabiztosan a bal alsóba rúgta, 2-1 a 91. percben.

Az izgalmak nem értek véget, mert a 95.-ben Civicet második sárgával leküldte a bíró, a Fradi pedig az egyperces spanyol nyomást se bírta ki:

a csereként beállt Sergi Darder a 96. percben egy balról berúgott labdát berobbanva fejelt a kapuba. A végeredmény 2-2 lett.

Mivel Moszkvában a csoport másik meccsén döntetlent – 1-1-et – játszott a CSZKA Moszkva a Ludogoreccel, az utolsó körben az FTC-nek nyernie kell Bulgáriában, hogy továbbjusson. Ha verte volna az Espanyolt, elég lett volna az iksz, így viszont a döntetlen majd a Ludogorecnek lesz jó. Két hét múlva játsszák a mindent eldöntő meccset.

a

(Borítókép: Kaszás Tamás / Reuters)

Rovatok