Index Vakbarát Hírportál

Szélhámost igazolt a dán futballklub, az első edzésről elzavarták

2019. november 28., csütörtök 18:06

A dán Viborgot elég szépen átverték, egy olyan futballistát adtak el nekik, aki a profi szinttől elég messze van. A Viborg feljelentést tett az ügynökök ellen.

Bernio Verhagen októberben érkezett a dán klubhoz, a papírja szerint a chilei Audax Italiano csapatától, de kétséges, hogy valaha ott játszott, vagy egyáltalán bármilyen másik klubban szerepelt volna A leigazolása előtt egyáltalán nem látták a Viborg vezetői, hogyan futballozik, de az első edzésen kiderült, hogy sehogy. Elég gyorsan lezavarták a pályáról.

„Elég világos, hogy egy nagy átverésről van szó, amiben több ember több országból vesz részt" – írta a Viborg.

A dán rendőrség megerősítette, hogy a Viborg okirathamisítás, csalás és személyazonossággal való visszaélés miatt feljelentést tett, de egyelőre még nem emeltek vádat.

A klub azt állítja, hogy egy Stellar Group nevű ügynökség adta el nekik a holland vagy annak mondott Verhagent. Azt mondták, hogy a játékos januárban Kínába igazol, és addig keresnek neki játéklehetőséget.

Verhagenről azt állították, hogy az Audax Italiono előtt a moldovai Dinamo-Autóban és a dél-afrikai Cape Town City FC-ben futballozott. Erről viszont a futballadatbázisok sem tudnak, és a Reuters megkeresésére a klubok is azt mondták, hogy sosem játszott náluk, igaz, a Cape Townnál jelentkezett. A dél-afrikaiak viszont érezték, hogy valami nincs rendben vele, így elálltak szerződtetésétől.

Verhagen így is csak kispályás lehet a futball egyik legnagyobb kamufutballistája, Carlos Henrique Kaisers mellett, aki Franciaországtól Brazíliág vert át klubokat az 1980-as években.

(via Reuters)

Rovatok