Index Vakbarát Hírportál

Ha az Európa Ligában sem, akkor hol fog nyerni Unai Emery?

2019. november 29., péntek 08:41

Az Európa Liga csoportkör ötödik fordulójának rangadója az Arsenal és az Eintracht Frankfurt meccse volt az F csoportból. Az előző EL-szezonban az Arsenal döntőig, a Frankfurt pedig az elődöntőig jutott. Az Arsenal egy gólos előnyről végül 2-1-re vesztette el a meccset, ami után a spanyol vezetőedzőjük, az Európa Liga-specialistának számító Unai Emery (2014 és 2016 között sorozatban három EL-t nyert a Sevillával) állása is egyre bizonytalanabb. A klubnak sorozatban ez volt a hetedik nyeretlen meccse.

Az Arsenal az első félidő végén, a nemrég új csapatkapitánnyá választott Pierre-Emerick Aubameyang góljával megszerezte a vezetést. Ekkor úgy tűnt, hogy véget érhet az Arsenal egy hónapja tartó rossz sorozata, novemberben egyetlen meccset sem nyertek. Azonban a második félidőben az Eintrach Frankfurt a japán középpályása, Kamada Daicsi nagyszerű  teljesítményének köszönhetően megfordította, és 2-1-re meg is nyerte a meccset.

Előbb az 55. percben, a tizenhatos vonaláról tekert remekül Bernd Leno kapujába, miközben egyszerre két védő is próbálta blokkolni a lövését. 

Majd nyolc perccel később, Kamada egy szöglet után kifejelt labdát lőtt tökéletesen a kapu alsó sarkába, 1-2.

A győzelemmel a Frankfurt kedvező helyzetbe került az utolsó forduló előtt, 9 ponttal a csoport második helyére jöttek föl a 10 pontos Arsenal mögé. A Standard Liege 1-1-es döntetlent játszott Portugáliában a Vitoria Guimaressel.  December 12-én, az utolsó körben a Frankfurt a Guimaressel játszik majd hazai pályán, míg az Arsenal a Standard Liege ellen, Belgiumban lép pályára.

F csoport

Rovatok