Index Vakbarát Hírportál

Majdnem annyira pimasz, hogy bespiccezze a 11-est

2019. november 29., péntek 10:35

A csütörtöki Európa Liga-kör egyik váratlan eredménye, hogy a PSV Eindhoven egy fordulóval a vége előtt kiesett a sorozatból, miután 4-0-ra kikapott Lisszabonban a Sportingtól, és a LASK Linz idegenben 2-1-re legyőzte a Rosenborgot.

A hollandok a szünetig kaptak három gólt, padlón voltak, amikor egy óra után Bruno Fernandes, aki a második gólt szerezte, odaállt elvégezni az Acuna buktatásáért jogosan megítélt büntetőt. Tét valójában nem volt, így a válogatott középpályás nyugodtan, irtó pimaszul és pengésen rúgta el a labdát: mintha jobb spiccel lőtte volna ki a bal alsó sarkot.

Szabad szemmel teljesen egyértelműnek tűnik, hogy spiccezett, de sokszori kikockázás után arra jutottunk, ennyire azért mégsem volt vakmerő, és kifordította a jobbost, belsővel passzolta be. Itt az árulkodó kép, nézzék a lábfejét:

Hogyan lőtte?

  • 2029
    Belsővel
  • 1093
    Spiccel
  • 432
    Nem tudom eldönteni

Hatalmas önbizalom és legalább akkora futballtudás kell ehhez, egyszerűen érthetetlen, hogy ilyen hirtelen és ilyen rövid időre hogyan tudja kifordítani a belsőjét. Valószínűleg emiatt is klasszis Fernandes, tökéletesen érintette a labdát. Ez volt az abszolút kegyelemdöfés a PSV-nek a számukra szörnyű meccsen.

A Sporting vezeti a csoportot, a LASK-kal együtt megy tovább, a csoportelsőséget két hét múlva Ausztriában döntik el: ha a hazaiak nyernek, övék az első hely.

a

Rovatok