Index Vakbarát Hírportál

Nagyot javított a Fradi az UEFA-rangsorban

2019. november 30., szombat 14:22

A Ferencváros az Európa Liga ötödik fordulója után még őrzi továbbjutási esélyeit, ha legyőzik a Ludogorecet december 12-én, ahogy a nyári selejtezőben, készülhet a Fradi a tavaszi folytatásra. Szerhij Rebrov csapata hat pontot szerzett eddig a főtáblán, sem a CSZKA Moszkvától, sem az Espanyoltól nem kaptak ki. A spanyolok ellen az utolsó pillanatokban csúszott ki a győzelem a kezükből. 1982-ben fordult elő legutóbb, hogy magyar csapat párharcot nyert egy spanyollal szemben, a Fradi akkor 2-1-re verte a Bilbaót akkor. 1985-ben a Realt a Videoton legyőzte a UEFA-kupadöntőben, de a Realé lett a trófea.

A Fradi ebben a szezonban nyolcasra javította fel az UEFA együtthatóját. Ami azért nagy eredmény, mert az előző években, ez az érték mindössze 3,5 volt. A Fradi és a Kolozsvár került az EL-csoportkörbe a legcsekélyebb értékkel.

Ebben a szezonban az eddigi eredmények alapján 5-ös a Fradi értéke, ennyit ért el egy éve a Vidi is. A fehérváriak most 10,5-es együtthatónál járnak, ennyit értek el öt év alatt. A fővárosi csapat összességében a 141. legjobb kupacsapat Európában. Ha ahhoz viszonyítunk, hogy a 290. hely környékéről indultak júliusban, ez egy komoly javulás.   

Ha a Fradi bajnok lesz, számíthat arra, hogy a jövő évi BL-selejtező első fordulójában kiemelt lesz. A bajnoki ág egyébként is könnyebb. Jövőre még ebben a rendszerben bonyolítják le a kupasorozatokat, utána változtatnak.

Rovatok