Index Vakbarát Hírportál

Klinsmann sem segített a Herthán, 5 vereség zsinórban

2019. november 30., szombat 17:34

10 év után tért vissza a korábbi német kapitány, Jürgen Klinsmann a német élvonalbeli klub kispadjára, akkor a Bayern Münchentől távozott. A Hertha BSC az előző négy mérkőzését elveszítette, és az egykori világbajnok csatártól remélik azt, hogy majd felfelé ívelő pályára állítja a csapatot, és nem lesznek kiesési gondjaik.

A Dortmund nincs jó formában, de a berliniek legyőzése nem okozott gondot neki, mert két perc alatt két pontos támadást tudtak végigvinni. A 15. percben Sancho, két perc múlva Thorgan Hazard volt eredményes.

A Hertha egy megpattanó lövéssel szépített, Hummelst az első félidő végén kiállították. A hazai csapat harcosan jött ki a szünet után, Selke ki is egyenlített, de a videózás kiderítette, pár centivel előrébb volt a csatár lába, ezért korai volt az öröm, a játékvezető elvette a találatot.

A Hertha erőlködött, az utolsó pillanatban Grujicnak volt egy veszélyes lövése, de nem tudta kihasználni a létszámfölényt.

A Lipcse 3-2-re nyert Paderbornban, és a sikerrel a tabella élére ugrott. Gulácsi és Orbán sem volt a csapatban, mindketten sérültek. A lipcseiek gyorsan rúgtak hármat, a riválisukat mindez nem törte meg, de az egyenlítés elmaradt. A Bayern München az esti rangadón 2-1-re veszített hazai pályán a Leverkusennel szemben. A bajorok így a negyedik helyen maradtak.

stat

Rovatok