Index Vakbarát Hírportál

Összesen 300 ezer forintra büntettek két bundázó labdarúgót

2019. december 3., kedd 12:54

A Fővárosi Törvényszék pénzbüntetésre ítélte azt a két volt labdarúgót, akikkel szemben elévülés miatt korábban megszüntették a büntetőeljárást, olvasható a Központi nyomozó Főügyészség sajtóközleményében. 

A Fővárosi Törvényszék 2016. április 7-én hozott ítéletében a két a játékossal szembeni eljárást elévülés miatt megszüntette, mivel álláspontja szerint nem volt megállapítható, hogy a bundázást a követtek volna el. Az akkori ítélettel szemben a vádat képviselő ügyész fellebbezést nyújtott be, ennek eredményeként a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet 2017. július 14-én hatályon kívül helyezte, és az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította.

A megismételt elsőfokú eljárásban a Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy a két játékos a 2008. november 9-én lejátszott Siófok-ZTE labdarúgó mérkőzésen bundázott, aminek büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet, ezért a büntethetőségük még nem évült el.

Most Az elsőfokú bíróság összesen 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte őket, valamint fejenként 2.643.300 forint erejéig vagyonelkobzást is elrendelt velük szemben.

Rovatok