Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo az Aranylabda helyett az Év Játékosa díjjal vigasztalódhatott

2019. december 3., kedd 14:38

Cristiano Ronaldót, a Juventus portugál futballistáját választották meg az olasz bajnokságban, a Serie A-ban az év játékosának, írja az MTI.

Ronaldo hétfő este, egy milánói gálán vette át az elismerését, miközben Párizsban Lionel Messi nyerte meg a hatodik Aranylabdáját. Utóbbi szavazáson Cristiano Ronaldo a harmadik helyen végzett.

A 34 éves portugál Európa-bajnok köszöntő beszédében elmondta, hogy a következő évben is szeretne első lenni. Cristiano Ronaldo 2018 nyarán igazolt a Real Madridból a Juventushoz, amellyel olasz bajnok lett. Az előző idényben tétmérkőzéseken 28 alkalommal volt eredményes, ezekből 21 gólt a bajnokságban szerzett.

Az edzőknél Gian Piero Gasperini, az Atalanta vezetőedzője nyert, míg a másodosztály, a Serie B legjobb futballistája a Bresciával nyáron az élvonalba feljutott, 19 éves olasz válogatott középpályás, Sandro Tonali lett.  Női labdarúgókra most először lehetett szavazni, közülük a válogatott Manuela Giugliano bizonyult a legjobbnak. A szavazáson labdarúgók, edzők, újságírók és játékvezetők adták le voksaikat.

Rovatok