Index Vakbarát Hírportál

686-679-re nyerte Messi az Aranylabdát

2019. december 3., kedd 13:27

Kedden közölte a France Football magazin az idei Aranylabda-szavazás teljes pontlistáját, azaz hogy melyik újságíró kire voksolt. A szabályok szerint öt nevet kellett megjelölni sorrendbe állítva őket, a jelöltek 6-4-3-2-1 pontot kaptak a helyezésükért.

Ez alapján Lionel Messi 686 ponttal végzett a 679 pontos Virgil van Dijk előtt. 

Ilyen szoros befutó aligha volt a trófea történetében, az argentin épphogy meg tudta szerezni hatodik Aranylabdáját. A helyezéseinek köszönhetően nyert, ugyanis a holland 69, míg Messi 61 első helyet szerzett. Ha csak az európai sajtót nézzük, akkor Van Dijk győzött volna 231-194-re.

A harmadik Cristiano Ronaldo lett 476, a negyedik Sadio Mané 347, az ötödik Mohamed Szalah 178 ponttal. A top5-ben három Liverpool-játékos végzett: Van Dijk, Mané és Szalah.

Magyarországról a Nemzeti Sport újságírója, Vincze András voksolhatott, ő Van Dijkot tette az első helyre, Messit a harmadikra - árulta el a Digi Sport csatorna reggeli műsorában. Második legjobbnak Manét, negyediknek Ronaldót, ötödiknek a bayernes Robert Lewandowskit látta.

Ahogy mindig, most is akadtak érdekes választások, a Srí Lanka-i szavazó a Liverpool védőjét, Trent Alexander-Arnoldot szavazta az első helyre. A 21 éves jobbhátvéd valóban nagy tehetség, idén Bajnokok Ligáját nyert a Liverpoollal, de hogy a világ legjobbja lett volna 2019-ben, azzal lehetne vitatkozni.

Rovatok