Index Vakbarát Hírportál

Black Friday: rasszista címlappal vezeti fel az Inter-Roma-rangadót egy olasz lap

2019. december 5., csütörtök 14:00

Kivételesen péntek este játszanak nagy rangadót az olasz futballbajnokságban, a tabellát vezető Inter az élmezőnyhöz tartozó Romát fogadja. Olaszországban mégsem a meccsről, inkább az azt beharangozó Corriere dello Sport című római napilap címlapjáról beszélnek, amelyen két fekete játékos között a "Black Friday", azaz Fekete Péntek főcím olvasható.

Az újság a világszerte népszerű kereskedelmi akcióra akart utalni, de újabb rasszista balhét robbantott ki az interes Romelu Lukakut és a romás Chris Smallingot ábrázoló montázzsal.  

A címlap komoly botrányt kavart, a Fare nevű antirasszista szervezet a Twitteren osztotta meg azzal a kommentárral, hogy "a média táplálja a rasszizmust minden nap".

Olaszországban állandó problémát jelentenek a rasszista megnyilvánulások a futballmérkőzéseken, szeptemberben éppen a belga Lukakut támadták, amikor az Inter Cagliariban lépett pályára. A legutóbbi incidens az olasz Mario Balotellivel történt, ő Veronában meccs közben egyszerűen lesétált a pályáról.

A Corriere dello Sport Olaszország egyik vezető sportújsága, a három legnagyobb egyike a milanói Gazzetta dello Sporttal és a torinói Tuttosporttal együtt.

Rovatok