Index Vakbarát Hírportál

Nem megy a szétesett Arsenalhoz a csodacsapat menedzsere

2019. december 6., péntek 16:58

Az angol élvonalban, a Premier Ligában a 2017-es, mindenkit meglepő bajnoki címe után – a szezon elején 5000-szeres pénzt fizettek a győzelmére a fogadóirodák – ismét remekül szerepel a Leicester. A bajnokság feléhez közeledve, 15 forduló után a 2. helyen állnak, három pont előnnyel a Manchester City előtt (igaz, 8 ponttal a Liverpool mögött, de ők most más kategóriát képviselnek, mint a többi angol csapat).

Nem csoda, hogy a klub menedzserét, Brendan Rogerst az elmúlt napokban a története egyik legcsúnyább mélypontján lévő Arsenal lehetséges menedzsereként kezdték emlegetni. A 13-szoros bajnok, idén tavasszal még Európa Liga-döntőt játszó londoni csapat 42 éve nem látott negatív rekordnál jár, az elmúlt 9 meccsén nyeretlen, utolsó győztes meccsét október 24-én, utolsó győztes bajnokiját október 6-án játszotta. Unai Emery menedzsert nemrég kirúgták, helyette ideiglenesen Freddie Ljungberg, a csapat korábbi játékosa vette át az irányítást.

A végleges megoldás pedig biztosan nem Rogers lesz, miután pénteken kijött a hír, hogy vezetőedzői szerződését 2025. júniusának végéig meghosszabbították a Leicesternél. Rodgers vezetésével a csapat a 26 PL-összecsapása közül 17 találkozót nyert meg, miközben a sorozatban elért hét élvonalbeli győzelemmel beállította az 56 éves klubrekordot.

Rovatok