Index Vakbarát Hírportál

2-0-s idegenbeli előny se volt elég a Herthának

2019. december 6., péntek 22:44

Továbbra is kiesőzónában áll a Hertha BSC a német élvonalban, miután a Bundesliga 14. fordulójának pénteki nyitómeccsén csak 2-2-es döntetlent játszott Frankfurtban. A Dárdai Pál távozása óta már nemcsak bukdácsoló, hanem egyenesen mélyrepülésben lévő csapat az eddig lehetséges 42-ből 12 pontot szerzett, ezzel a 16., osztályozós helyen áll a 18 csapatos mezőnyben.

Pedig a frankfurti meccset jól kezdték, egy baloldali akció végén a 30. percben vezetést szereztek (Lukebakio góljával), majd a második félidő közepén, a 63. percben egy szabadrúgás után Grujic kettőre növelte az előnyt. A frankfurtiak azonban két percen belül szépítettek, szintén pontrúgás, egy szöglet után (Hinteregger), majd Rode a 86. percben egy újabb szöglet után beállította a 2-2-es végeredményt.

A Herthánál legalább annak örülhetnek, hogy zsinórban 5 vesztes bajnoki után a pontszerzés összejött, de a győzelem most sem (utoljára október 4-én nyertek bajnokit). Az Eintracht Frankfurt a döntetlennel 18 pontos, maradt a 10. helyen a tabellán.

Rovatok