Index Vakbarát Hírportál

Visszaszóltak Lukakuék az olasz lapnak a rasszista címlap miatt

2019. december 6., péntek 10:44

A Corriere dello Sport című római napilap "Black Friday", azaz Fekete Péntek főcímmel vezette fel a pénteki esti Inter-AS Roma rangadót, amivel az interes Romelu Lukakura és a romás Chris Smallingra utaltak. Az érintett játékosok Twitter-bejegyzésben reagáltak a rasszista főcímre, vette észre a Nemzeti Sport.

Ahelyett, hogy a meccsel foglalkoznának, a Corriere dello Sport inkább kijön a leghülyébb címlappal, amit karrierem során láttam. Folyamatosan a negativitást és a rasszizmust tápláljátok, ahelyett hogy arról a csodás meccsről beszélnétek, amit ez a két csapat játszik majd a San Siróban. A oktatás lenne a kulcs, ti, a Corriere dello Sportnál sokkal jobban odafigyelhetnének erre. Köszönöm az összes szurkolónak és újságírónak a támogatást, innentől pedig inkább fókuszáljunk a meccsre!

- írta Lukaku. Hasonlóan fogalmazott Smalling is, akivel csapattársak voltak a Manchester Unitednél. 

 Szerettem volna ezt a napot a rangadóra való készüléssel tölteni, mégis muszáj megemlítenem, hogy ami ma reggel történt, az elítélendő és elképesztően érzéketlen volt.

Remélem, a szerkesztők, akik részt vettek ennek a címlapnak az elkészítésében, vállalják a felelősséget, és megértik, milyen ereje van az általuk leírt szavaknak. Hatalmas köszönet az AS Romának a támogatásért!

A lap is reagált a kialakult botrányra. Ivan Zazzaroni szerint az ártalmatlan Black Friday utalás a különbözőség magasztalása volt, aki ezt nem érti, az vagy nem képes felfogni ezt, vagy szándékosan tesz így. 

 A Corriere dello Sport Olaszország egyik vezető sportújsága, a három legnagyobb egyike a milanói Gazzetta dello Sporttal és a torinói Tuttosporttal együtt.

Olaszországban állandó problémát jelentenek a rasszista megnyilvánulások a futballmérkőzéseken. Szeptemberben éppen a belga Lukakut támadták, amikor az Inter Cagliariban lépett pályára. A legutóbbi incidens az olasz Mario Balotellivel történt, ő Veronában meccs közben egyszerűen lesétált a pályáról.

Rovatok