Index Vakbarát Hírportál

Szeged portugál edzője: Buborékban élnek a magyar focisták

2019. december 6., péntek 13:59

Magyarországon talán túlzottan kényelmes a labdarúgók helyzete, buborékban élnek, és túl kevés próbatételnek vannak kitéve

–mondta a magyarokról Joao Janiero, az NB II.-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgó csapatának portugál edzője a DIGI Sport műsorában. A 2018-ban kinevezett szakember dicsérte is a magyarokat; úgy látja, technikailag legalább annyira képzettek, mint a spanyolok vagy a portugálok. Az NB I. szerinte "meglehetősen nagy minőséget képvisel", az NB II.-ben is jó játékosok szerepelnek, viszont a játék színvonala hagy némi kívánnivalót maga után:

 talán pragmatikusabb futballt kellene játszani

 A portugál edző szerint a Ferencváros és a Fehérvár után a Szeged meccseire kíváncsiak legtöbben Magyarországon. Természetesen új stadionban játszhat a szegedi csapat: a 8000 férőhelyes, 13 milliárdból épült Szent Gellért Fórumot háromszor avatták fel, még kápolna is van benne. Az új stadionban játszott első bajnokin az Index is ott volt. 

A Szeged jelenleg 12. a másodosztályú bajnokságban: a 18 forduló után 6 győzelme, 6 veresége és 6 döntetlenje van. Joao Janiero azt várja csapatától, hogy a 10. hely környékén fejezze be a bajnokságot. A Magyar Kupából a Fehérvár ellen estek ki, egy öngóllal kaptak ki 1-0-ra. 

Rovatok