Index Vakbarát Hírportál

A szezonban másodszor adott egészpályás gólpasszt a Barcelona kapusa

2019. december 7., szombat 22:59

Marc-André ter Stegen, a Barcelona kapusa olyat tett, amit nem sok más kapus előtte: a szezonbeli második gólpasszát adta a spanyol bajnokságban. A német kapus a szeptemberi, labdaszerzésből elvégzett indítása után most egy gyorsan elindított kirúgásból csinált helyzetet, igaz, kellett az is, hogy a váratlanul gyorsan érkező labdát elvétse a Mallorca védője, Fran Gámez.

Miután a vendégek játékosa aláfutott a labdának, a kapu felé egyedül meginduló Antoine Griezmann-nak könnyű dolga volt, egy az egyben simán megoldotta a helyzetet a kapus Manolo Reinával szemben.

A hetedik percben megszerzett vezetés után sem dőlt hátra a Barcelona, és a 17. percben a kezdés előtt a hatodik Aranylabdáját bemutató Lionel Messi is betalált, megduplázva a Barcelona előnyét. A folytatásban sem volt megállás, sőt, a félidőben már 4-1-re vezetett a Barcelona – Ante Budimir góljára előbb Messi, majd Luis Suárez válaszolt újabb találattal. Az uruguayi egy végletekig kijátszott akció végén lepett meg mindenkit, amikor pattintott sarkazással talált be. (A videón 2:22-től.)

Messi végül mesterhármassal zárta a meccset, miután a második félidőben is betalált, előtte viszont a Mallorca is szerzett még egy gólt, így a Barcelona 5-2-re nyert, és tartja első helyét a hozzájuk hasonlóan 34 ponttal álló Real Madrid előtt. Messinek ez volt a 35. mesterhármasa a spanyol bajnokságban, amivel megelőzte az eddigi rekorder Cristiano Ronaldót.

Barcelona-Mallorca 5-2

a

Eredmények

Rovatok