Index Vakbarát Hírportál

18 perc alatt lőtt mesterhármast, történelmet írt a Betis 38 éves spanyolja

2019. december 8., vasárnap 16:40 | aznap frissítve

Sorozatban harmadik győzelmét húzta be vasárnap a Real Betis a spanyol bajnokságban, miután 3-2–re verte az Athletic Bilbaót, a meccs főhőse pedig egyértelműen a 38 éves Joaquin Sanchez lett, aki a 2. és a 20. perc között szerzett mesterhármast, bebiztosítva ezzel a győzelmet a Betisnek.

A Betis érezhetően sokkal magasabb fokozaton kezdte a meccset az ellenfelénél, ami az első gólhoz vezető akcióból is jól látszott: valósággal átrohantak a lustán szerencsétlenkedő Bilbao-játékosokon, a végén pedig az üresen álló Joaquin még le is kezelhette a labdát, mielőtt védhetetlenül a kapuba bombázott.

Szűk tíz perccel később aztán egy végletekig kicentizett, kapufáról bepattanó lövéséből lett gól, a 20. percben pedig egy labdaszerzést követően ismét ő volt eredményes, miután a Bilbao játékosai megint nem tudtak mit kezdeni a Betis ritmusváltásával.

Joaquin ezzel nemcsak tetemes előnyhöz juttatta a csapatát, de történelmet is írt, ő lett ugyanis legidősebb játékos, aki mesterhármast szerzett a La Ligában. A spanyol labdarúgó Alfredo di Stefano 1964-es csúcsát adta át a múltnak: a Real Madrid argentin legendája 37 éves volt, amikor egy találkozón három gólt szerzett.

Innentől aztán feljavult a Bilbao, Inaki Williams még az első félidőben szépített tizenegyesből, aztán Yuri Berchiche a 75. percben belőtte a másodikat is, de egyenlíteni már nem tudtak, így maradt a 3-2. A sevillaiak sorozatban harmadik győzelmüket aratták a bajnokságban, a vendég bilbaóiak viszont ötmeccses veretlenségi széria után kaptak ki megint.

meccs

A Getafe ezt megelőzően 1-0–ra verte az Eibart, így már a negyedik helyen állnak a tabellán, a Real Valladolid pedig 0-0–s döntetlent játszott a Real Sociedaddal. A Leganés ezeknél jóval izgalmasabb, 3-2–re végződő meccset játszott a Celta Vigóval, akik a második félidőben is csak ráijeszteni tudtak a meccset tíz emberrel befejező hazai csapatra.

Kiállítás az estét záró Osasuna - Sevillán is volt, Oier bő tíz perc alatt szedett össze két sárgát a második félidőben, így neki a 61. percben véget is ért a találkozó. A Sevilla ugyanakkor nem tudta kihasználni az emberelőnyt, így az első félidőben beállított 1-1 lett a végeredmény is a meccsen.

La Liga, 16. forduló

Rovatok