Index Vakbarát Hírportál

A szezon legtávolabbi gólja sem volt elég a Genoának

2019. december 8., vasárnap 15:31 | aznap frissítve

A 2-0–s első félidő alapján valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy a Genoának meggyűlik majd a baja a Leccével a Serie A 15. fordulójának vasárnapi nyitómeccsén, a fordulás után azonban teljesen összezuhantak, így a végén az egy pontnak is örülhetett Thiago Motta csapata.

A Genoa már a 32. percben megszerezte a vezetést Goran Pandev távoli lövésével, ami kísértetiesen hasonlított a Serie B-ben szombaton esett félpályás szabadrúgásgólhoz. Pandev 39,7 méterről küldte kapura a labdát, ennél távolabbi gól idén még nem esett a Serie A-ban.

Az első félidő hosszabbításában aztán büntetőhöz jutott a Genoa, amit Domenico Criscito értékesített, így a vendégek megnyugtató előnnyel mehettek a szünetre. A fordulás után aztán a Lecce tíz perc alatt kiegyenlített, a Genoából pedig előbb a kolumbiai Kevin Agudelót, majd az első gólt szerző Pandevet állította ki második sárga lapot követően a játékvezető.

Így aztán a Genoának a remek első félidő után az utolsó szűk negyedórában kilenc emberrel kellett küzdenie a pontszerzésért, ami végül össze is jött nekik, de a bajnoki nyeretlenségi sorozatuk így már hat mérkőzést számlál.

meccs

A későbbi meccseken a Brescia végre megszakította nyeretlenségi sorozatát, kilenc meccs után a SPAL vendégeként tudott nyerni 1-0–ra Balotelli góljával, így elmozdult a tabella utolsó helyéről. A negyedik helyezett Cagliari ezúttal sem hibázott, 2-2–t játszott a Sassuolóval, így már 13 meccs óta veretlen a bajnokságban.

A Torino a Fiorentinát verte 2-1–re Ansaldi és Zaza góljaival, a 91. percben szépítő firenzei csapatnak már nem volt ideje egyenlíteni. A Parma 1-0-ra győzött a Sampdoria vendégeként, a meccset a szlovák Juraj Kucka 21. percben szerzett gólja döntötte el. Az este utolsó meccsén az AC Milan nehezen ugyan, de 3-2–re megverte a Bolognát, ami már csak azért is lehet pozitív jel a szurkolók számára, mert ebben az idényben a Milan még nem szerzett három gólt egy meccsen.

meccs

Serie A, 15. forduló:

Rovatok