Index Vakbarát Hírportál

Sarri: A játékosaim nem tartották a megbeszélt stratégiát

2019. december 8., vasárnap 12:04 | aznap frissítve

Szezonbeli első vereségébe szaladt bele a Juventus szombaton, mikor a Lazio 3-1–re verte a csapatot a Serie A 15. fordulójában, így jelenleg az Inter vezeti az olasz bajnokságot. A Lazio elsősorban Juan Cuadrado kiállítását használhatta ki a győzelem megszerzéséhez, de a Juventust irányító Maurizio Sarri szerint a játékosai sem voltak a helyzet magaslatán – írja a Football Italia.

A Juventus elég jól kezdte a meccset, Ronaldo góljával vezetett is, de még a szünet előtt hagyták, hogy a Lazio kiegyenlítsen. Sarri szerint a második félidő inkább a különféle incidensekről szólt, de úgy látta, hogy amikor még teljes létszámban voltak a pályán, jól tartották magukat. Cuadrado kiállítása után aztán teljesen kicsúszott a kezükből a meccs.

Nem tartottuk tiszteletben a feladatainkat, a játékosok nem jó helyen voltak a pályán, ezért pedig meg is fizettünk. A meccs előtt megbeszéltem a játékosaimmal, hogy milyen pozícióban játszanak majd, aztán nem voltak ott a megbeszélt helyeken.

– mondta a szakember, aki Dybalát és Bernardeschit külön ki is emelte ezzel kapcsolatban.

A vereség különösen azért lehet fájó, mert a meccs előtt a Juventus volt az utolsó olyan csapat az öt nagy európai ligában, ami még egyáltalán nem veszített ebben a szezonban, de Sarri nem esett kétségbe attól, hogy megszakadt ez a sorozat.

Mint mondta, az első félidőben nem nagyon hibáztak, és akár 2-0–ra is vezethettek volna, ha bemegy Ronaldo fejese. A második játékrészben aztán a piros lap a feje tetejére állított mindent, így elvesztették a meccset, de összességében így is a fejlődést látta a csapatánál.

Rovatok