Index Vakbarát Hírportál

NB I.: hiába vezetett két góllal, nem tudta legyőzni a Fradi a Felcsútot

2019. december 8., vasárnap 18:06 | négy éve frissítve

Kétgólos vezetés után 2-2–es döntetlent játszott a címvédő és listavezető Ferencváros a vendég Puskás Akadémiával a labdarúgó NB I. 15. fordulójának vasárnapi zárómeccsén, így a Fradi csak egy ponttal tudta növelni előnyét a tabellán a Fehérvár és a Mezőkövesd szombati botlása után.

A Fradi már a hetedik percben vezetést szerzett, miután Hegedűs eladott labdájára Zubkov csapott le, aki egy darabig lopta a távolságot, aztán tökéletesen lőtte ki a bal felső sarkot, a felcsúti kapusnak esélye sem volt hárítani. Néhány perccel később aztán már a Felcsút kerülhetett volna helyzetbe a túloldalon, de a labda után iramodó Sós Bence elesett a tizenhatoson belül, miután a sarka találkozott az őt üldöző védő térdével. Sós hevesen reklamálta is a tizenegyest, a játékvezető viszont nem ítélt semmit, így mehetett tovább a játék.

A szünet előtt aztán megint Sós került a középpontba, ezúttal azonban egy óriási hibával: a felcsúti játékos az érkező kapus elől rúgta el a labdát, egyenesen Zubkovhoz, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A szünet után aztán az addig tanácstalannak tűnő Felcsút felvette a hazaiak tempóját, hét perc alatt szépítettek is, innentől pedig sokkal izgalmasabb lett a meccs. A hazaiaknak több veszélyes helyzete is volt, végül mégis a vendégeknek jött össze az egyenlítés, Meissner lövését követően az ötösön belül a földön fekvő Hentyről pattant a labda a kapuba.

A hátralévő időben sem csökkent a tempó, mindkét csapat a győzelemre törekedett, de végül maradt a döntetlen. A Fradi így a bajnokságban pályaválasztóként már sorozatban 44 veretlenül megvívott meccsnél jár.

meccs

OTP Bank Liga, 15. forduló

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 2-2 (2-0)

Zalaegerszegi TE FC–Kaposvári Rákóczi 2-0 (2-0)

Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Debreceni VSC–Budapest Honvéd 1-1 (0-1)

Újpest FC–Kisvárda 1-0 (1-0)

Mol Fehérvár FC–Paksi FC 0-2 (0-0)

Rovatok