Index Vakbarát Hírportál

Furcsa rekordot döntött a Werder Bremen veterán perui csatára

2019. december 8., vasárnap 21:30

Nehezen lehetne azt mondani, hogy vasárnapra maradtak a Bundesliga 14. fordulójának rangadói: az egyik meccsen a Werder Bremen 1-0–s vereséget szenvedett a sereghajtó Paderborntól, a másikon pedig az újonc Union Berlin verte 2-0–ra a Kölnt.

Az eredmények túl ugyanakkor így is jutott pár érdekesség a játéknapra, előbbi meccs esetében a 41 éves perui Claudio Pizarro furcsa rekordját lehet kiemelni, utóbbinál pedig a berlini csapat jó teljesítménye van ritkán látott magasságokban. Pizarro győzelemnek ugyan nem örülhetett, a Paderborn ugyanis egy 94. percben lőtt góllal megverte a csapatát, de legalább mostantól elmondhatja magáról, hogy

nála senki nem játszott több csapat ellen a Bundesligában.

Az 58. percben becserélt perui csatárnak a Paderborn volt a 38. ellenfele a német első osztályban, ezzel pedig megelőzte a két 1990-es német világbajnokot, Olaf Thont és Thomas Bertholdot, akik "csak" 37 csapat ellen léptek pályára.

Az Union Berlin csapatként is örülhetett a svéd Sebastian Andersson duplájával behúzott 2-0-s győzelemnek, illetve annak is, hogy a legutóbbi négy hazai bajnokijukat megnyerték, és egyetlen gólt sem kaptak ezeken a meccseken. A Bundesligában ez korábban csak két újoncnak, az 1860 Münchennek és a Karlsruhének sikerült.

A szombati játéknap persze így is sokkal izgalmasabb volt, arról ebben a cikkünkben olvashatnak. A forduló végeztével még mindig egészen különös a Bundesliga tabellája, ezt itt nézhetik meg:

tabella

Rovatok