Index Vakbarát Hírportál

Idétlen kabarégól lett az óriási mentésekből

2019. december 9., hétfő 08:25 | aznap frissítve

A Marseille fordított és győzött a francia futballbajnokság vasárnap esti meccsén a Bordeaux ellen úgy, hogy az utolsó gólt már a hosszabbításban szerezték a 3-1-re lehozott mérkőzésen.

A hazaiak egy kontrából vitték be a kegyelemdöfést, de kellett hozzá a nem hivatalos gólszerző, Nemanja Radonjic mellett a vendégkapus Costil és védője, Aurelien Tchouameni munkája is.

A csatár nagy ziccerben kapura lőtt, de a visszaérő Tchouameni tökéletesen helyezkedett, kapusa mögé futott be, hogy menteni tudjon a vonalról. A labda útjában is volt, és már felugrott, hogy kirúgja azt, csakhogy Costil bele tudott kapni a labdába, ez lett a Bordeaux veszte. A megpattanó labda mellé ment volna,  de eltalálta Tchouameni fejét, onnan lefelé pattant, majd a menteni igyekvő játékos lábáról a kapuba.

Ha Costil nem ér bele a lövésbe, szenzációs mentés a vége, ha nincs ott a védő, akkor meg szenzációs védés. Hivatalosan Tchouameninek írták be a találatot. A hátvédnek nem volt jó napja, már a második Marseille-gólban is benne volt, bár ott nem ő passzolta el a labdát, de egy váratlan hazaadással ő hozta kellemetlen helyzetbe Costilt.

A Marseille a győzelemmel biztos második a tabellán, a Bordeaux az ötödik.

a

Rovatok