Index Vakbarát Hírportál

Egy kiképzőtáborban éltünk, brutálisak voltak az edzések

2019. december 10., kedd 09:38

Novothny Soma csapata, a Puszan feljutott a dél-koreai első osztályba. A magyar futballista a Nemzeti Sportnak arról beszélt, hogy kiképzőtábort idéző edzésmunkának köszönhető a csapat sikere.

A Puszan négy éve esett ki az első osztályból, az előző három évben is volt esélye a feljutásra, de mindig elbukta a rájátszást. Most szombaton viszont már sikerrel vette ezt, Novothny fejesének is köszönhetően 2-0-s győzelemmel jutottak fel.

Az Újpestből eligazoló Novothny március óta játszik Dél-Koreában, és a sportigazgatója szerint külföldi játékos még nem küzdött és harcol úgy a klubért, mint a magyar csatár.

Novothnynak az edzéseket volt a legnehezebb megszokni, azt mondta brutális edzésmunka zajlik ott, a regeneráció és frissítés ismeretlen fogalom. "Kétórás edzések voltak, amelyek nagy része a terhelés jegyében telt: ha szombat után a következő szombaton volt bajnoki, hétfőtől csütörtökig széthajtottak minket. Mások pihentek, mi mentünk edzőtáborba, ahol napi két edzés volt, sokszor az ágyból nem tudtam felkelni, annyira fájt mindenem."

A játékos elmondta, eleinte még ki is szállt az edzésekből, mert nem bírta, de szerinte még sosem volt olyan jó fizikai állapotban, mint most. „Nem vitás, a végső siker annak az eredménye, hogy egy katonás futballista-kiképzőtáborban éltünk."

Rovatok