Index Vakbarát Hírportál

Összebalhézott saját szurkolóival a Lyon sztárja

2019. december 11., szerda 10:30

Fordulatos meccset játszott a Lyon és Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig a Bajnokok Ligája csoportkör utolsó fordulójában kedd este. Egészen a 82. percig úgy tűnt, hogy nyernek a németek: 2-1 volt az állás, ami a Lyon kiesését jelentette volna. Aztán jött Memphis Depay és egyenlített, így a francia csapat továbbjutott. (Az már korábban eldőlt, hogy a Leipzig ott lesz az egyenes kieséses szakaszban.) Ehhez az is kellett, hogy a Zenit ne nyerjen a Benfica ellen, azon a meccsen 3-0-ra nyertek a portugálok.

A lefújás utáni percek is tartogattak még izgalmakat: egy Lyon-szurkoló beszaladt a pályára, és a csapat egyik játékosát gúnyoló transzparenst mutatott fel. Egy szamarat rajzoltak a lepedőre, Marcelónak üzenve, hogy távozzon a csapattól. Ezt meglátta a meccs hőse, Depay, és indulatosan odaszaladt, hogy kitépje a kezéből. Ebből kisebb lökdösődés alakult ki, csapatársainak és a biztonságiaknak kellett elrángatniuk onnan a hollandot. 

Kiharcoltuk a továbbjutást, erre ilyen körülmények között kell elhagynunk a pályát. Itt valami nagyon nincs rendben. Odamentem a szurkolóhoz, és felszólítottam, hogy dobja el a zászlóját. Erre ők leköptek minket. Még soha nem láttam ilyet"

- nyilatkozta a csatár az MTI tudósítása szerint.

Nemrég írtunk a 25 éves Depayról, hogy már bánthatja a Manchester United, hogy 2017-ben elengedte: ebben a szezonban már 15 gólnál jár a holland válogatott játékos, ezek közül ötöt a Bajnokok Ligájában szerzett. 

Rovatok