Index Vakbarát Hírportál

Távozik a Honvédtól a Bundesligát is megjárt focista

2019. december 11., szerda 12:26 | aznap frissítve

Szerződést bontott Änis Ben-Hatirával a Budapest Honvéd FC, jelentette be honlapján a klub. A harmincegy éves német-tunéziai játékos februárban érkezett az NB I.-ben szereplő Honvédhoz, összesen húsz bajnokin és hét kupameccsen szerepelt, ezeken hat gólt szerzett. 

A többszörös tunéziai válogatott Ben-Hatira 101 Bundesliga-meccsen játszott, dolgozott Dárdai Pállal is a Herthánál. Onnan azért kellett távoznia, mert az egyik meccs után kritizálta csapattársait a buszon, egyikükkel komolyabban össze is szólalkozott. Később a Frankfurt és a Darmstadt csapatainál fordult meg, egy rövid törökországi és tunéziai kitérő után került Magyarországra. 

Áprilisban a német rendőrség házkutatást tartott a játékos berlini otthonában. Ben-Hatira azért került a hatóságok látókörébe, mert korábban kapcsolatban állt az Észak-Rajna-Vesztfáliai székhelyű Ansaar International nevű szervezettel, amelynek tagjai a gyanú szerint rejtett módon, jótékonysági adománygyűjtésnek álcázva támogatják a Hamasz terrorszervezetet. A Honvéd közleményében akkor megvédte a játékost; azt írta a klub, hogy hisznek az ártatlanságában, amíg be nem bizonyosodik annak ellenkezője. 

Rovatok