Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai szerint a rutin hiányzott a Liverpool ellen

2019. december 11., szerda 09:28

Kedd este ki-ki meccset játszott a Salzburg a címvédő Liverpoollal a Bajnokok Ligájában: az osztrák csapatnak mindenképpen győznie kellett a továbbjutáshoz az utolsó csoportmeccsen, de az angolok sem lazíthattak, mert egy vereséggel kieshettek volna, ha a csoport másik meccsén nyer a Napoli. (Ami meg is történt, 4-0-ra győzték le a Genket.)

 Jól kezdett a Salzburg, a meccs elején többször zavarba tudta hozni a Liverpool védelmét, de a második félidőben két perc alatt lerendezte a meccset az angol csapat: Keita az 57. percben, Szalah pedig az 58. percben volt eredményes. Vereségével a csoport harmadik helyen végzett a Salzburg, az Európa Ligába folytathatja, a Liverpool csoportgyőztesként ment tovább az egyenes kieséses szakaszba. 

A Salzburg magyar légiósa, Szoboszlai Dominik majdnem végigjátszotta a meccset, a 89. percben cserélték le. A meccs után a Nemzeti Sportnak azt mondta, a vereség ellenére büszkék lehetnek a teljesítményükre, megmutattak, mire képesek. Úgy érezte, most jobban játszottak, mint az idegenbeli meccsen, amikor 4-3-ra kaptak ki, de 3-0-ról egyenlíteni tudtak. A magyar középpályás a Salzburg idei 6 BL-meccséből ötön játszott, ezeken egy gól és egy gólpasszt szerzett. 

Szoboszlai szerint a rutintalanság lehetett az oka, hogy két perc alatt két gólt kaptak, egy-egy liverpooli egyedül több BL-meccset játszott, mint az egész salzburgi keret összesen. 

A Liverpool ellen ezt nem lehet büntetlenül megtenni, a második félidőben két perc alatt két gólt kaptunk. Onnan már nem volt visszaút, így nincs más hátra, a folytatásban az Európa-liga kieséses szakaszára fókuszálunk.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a lefújás után Jürgen Klopp lepacsizott a magyar játékossal, majd Sadio Mané is megveregette a vállát. Szoboszlai erre azt mondta,

nincs ebben semmi szenzáció. 

Rovatok