Index Vakbarát Hírportál

A Werder óriási gólt lőtt a Bayernnek, aztán kapott egy hatost

2019. december 14., szombat 17:47 | aznap frissítve

A Bundesligában dobogóért hajtó Bayern München 6-1-gyel ütötte ki a Werder Brement szombat délután, pedig olyan szépen indult minden a vendég csapat számára.

A 24. percben Milot Rashica indult meg a félpályán, a Bayernből utolsó emberként Jerome Boateng próbálta meg felvenni vele a tempót, de nagyjából annyira tűnt mozgékonynak Rashica mellett, mint egy birodalmi lépegető. A Werder-támadó egy darabig vezette a labdát, aztán a tizenhatoson kívülről a kapuba bombázott. 

Szép megmozdulás volt, viszont innentől kezdve nem volt sok köszönet a mérkőzésben a Werder számára. A Bayern az első félidő végén megfordította a mérkőzést, aztán a 63. perctől beindult a henger: negyedórán belül négy gólt vágott a hazai csapat. 

A legszebb talán a hatodik volt, amit Philippe Coutinho lőtt a tizenhatosról, jól eltalálta a labdát, ami a kapufáról pattant be. Coutinhónak ráadásul ez volt a harmadik gólja a mérkőzésen, melyen kiosztott két gólpasszt is, szóval mondhatjuk, hogy jó napja volt. Mellette Lewandowski kétszer talált be, és Thomas Müller is eredményes volt. 

A Bayern 6-1-re nyert, de a Borussia Dortmund is magabiztos győzelmet aratott: a Mainz otthonában nyertek 4-0-ra. A magyar válogatott Szalai Ádám kezdő volt a Mainzban, a nyolcvanadik percben cserélték le. 

.



Eredmények:

Bayern München–Werder Bremen 6-1 (2-1)

Hertha BSC–SC Freiburg 1-0 (0-0)

1. FC Köln–Bayer Leverkusen 2-0 (0-0)

FSV Mainz 05–Borussia Dortmund 0-4 (0-1)

SC Paderborn–Union Berlin 1-1 (1-1)

Fortuna Düsseldorf–RB Leipzig 0-3 (0-1)

Rovatok