Index Vakbarát Hírportál

Futballistát megalázni ennél jobban nem lehet

2019. december 16., hétfő 08:34

Eddig sem volt jó szezonja Moise Keannek, az Everton-csatár vasárnapig 11 meccset játszott új csapatában, de gólt nem szerzett. A tizenkettediken, a Manchester United ellen idegenben szintén nem talált be, de ez a kisebb gondja lehetett a lefújás után.

A 70. percben, csapata 1-0-ás vezetésénél küldte be őt Duncan Ferguson vezetőedző, aki másodszor ült volt klubja kispadján. Bő 20 perc nem kevés idő, csakhogy a 89. percben Ferguson újra cserélt, és Keant hozta le.

A 19 éves futballista láthatóan nem értette, hogy mi történik, először csak nézegetett, hogy biztosan neki kell-e lemennie. Rettentően csalódottnak tűnt, nem is a kispadra, hanem rögtön az öltözőbe baktatott. A cserét 18 perc után lecserélni, ennél kevés megalázóbb lehet egy játékosnak. A meccs 1-1 lett, Ferguson pedig a SkySportsnak megindokolta, miért Keant hozta le.

Semmi személyes Moise Kean ellen, egyszerűen időt akartam húzni, és mivel rengeteg csatár volt a padon, egy csatárt hoztam be a csatár helyett

- nyilatkozta az edző, aki egyébként szintén csatár volt korábban.

Ferguson testbeszéde nem épp arról árulkodott, hogy nem lett volna gondja Keannel. Semmit nem mondott neki, rá sem nézett, amikor a támadó elhagyta a pályát.

Ferguson az ESPN-nek aztán jobban is kifejtette indokait:

Szenvedett, nem tudta felvenni a meccs tempóját. De csak 19, lesz még lehetősége. Szerencsétlenül jött ki a számára, de biztos vagyok benne, hogy összeszedi magát.

Az Everton Ferguson második meccsén sem kapott ki, az elsőn megverte a Chelsea-t, a United elleni iksz újabb remek siker nekik. Kean az előző szezonban tűnt fel a Juventusban, az egyesület legnagyobb tehetségének tartották, de az olaszok új edzője nem tartott rá igényt, így került a nyáron Angliába.

Rovatok