Index Vakbarát Hírportál

Pazar gólok és óriási hibák a Bundesliga rangadóján

2019. december 17., kedd 23:54

A Bundesliga 16. fordulójának rangadóján a Borussia Dortmund és az RB Lepizig egy elképesztően fordulatos, óriási gólokat és hatalmas védelmi hibákat hozó meccsen 3-3-as döntetlent játszott egymással.

Az RB Leipzignél a sérült Willi Orban még nem, Gulácsi Péter azonban ott volt kezdőcsapatban. A Dortmundban a legnagyobb hiányzó a belga válogatott középpályás, Axel Witsel volt, aki otthonában szenvedett rejtélyes sérülést, és emiatt az idén már nem játszhat.

Az első félidő szinte teljesen a Borussia Dortmund tervei szerint alakult. Már a 15. percben megszerezhették volna a vezetést, de Mats Hummels szöglet utáni fejesét Gulácsi még nagy bravúrral hárította. Néhány perccel később azonban már ő sem tudta megakadályozni a dortmundi gólt. A 23. percben Julian Weigl a tizenhatoson kívülről egy erős, lapos lövést küldött a kapu alsó sarka felé, a labda pont lepattant az elvetődő Gulácsi előtt, majd a magyar kapus lábáról a hálóba vágódott, 1-0.

Alig tíz perccel később már kettőre nőtt a hazaiak előnye,

amikor Julian Brandt a szezon egyik legszebb gólját lőtte.

Jadon Sancho a tizenhatoson belül Brandthoz passzolt, aki a zseniális labdaátvétellel egyszerre hozta magát gólhelyzetbe, és cselezte ki védőjét, Dayot Upamecanót, a mozdulatsor végén már nem is volt olyan nehéz dolog a kapuba találni, 2-0.

Amilyen jól alakult a Dortmundiaknak az első félidő, Úgy szúrtak ki magukkal a második játékrészben – mint ebben a  szezonban már oly sokszor.

Két perce tartott a második félidő, amikor a Dortmund kapusa, Roman Bürki kissé indokolatlanul kiszaladt a kapujából, hogy megpróbáljon tisztázni egy előrevágott labdát. A tizenhatoson kívül kénytelen volt elfejelni a labdát, de ez olyan rosszul sikerült, hogy pontosan a lipcseiek lesipuskás csatára, Timo Werner elé fejelte azt. Werner köszönte szépen a lehetőséget, és az üres kapuba gurított, 2-1.

A gól demoralizálta a hazaiakat, ami aztán egy újabb hatalmas hibában csúcsosodott ki. Az 53. percben Brandt egész egyszerűen Wernerhez passzolt, mintha csak egy német válogatott meccsen lettek volna, így Werner hiába volt méterekkel az utolsó előtti védőjátékos mögött, a les nem aktivizálódott, mert ellenfelétől kapta a labdát. A kiszolgáltatott Bürki mellett elhúzta, majd újra a kapuba passzolt a labdát, 2-2. Wernernek ez volt a 18. gólja a szezonban, amivel átvette a góllövőlista vezetését Robert Lewandowskitól.

A Dortmund öt perc alatt két gólt rúgatott az RB Leipziggel.

Ezekben a percekben nem unatkozott a Signal Iduna Park 80 ezres közönsége, mert két perccel később már újra a Dortmund vezetett. Angol sztárjuk, Jadon Sancho a lipcsei védők, főként Upamecano segítségével Gulácsi kapujába talált, azonban ennyi még nem volt elég a győzelemhez. Az RB leipzig cseh támadója, Patrick Schick a 78. percben egyenlített, 3-3.

A végén a  Dortmundnak több helyzete volt megnyerni a meccset, Nico Schulz kapufát is lőtt, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük. Az egy ponttal mindenképp a vendég lipcseiek lehetnek elégedettebbek, a dortmundiak értékes győzelmet szalasztottak el.

bvb-rbl

Szalai Ádám csapata, az FSV Mainz 5-0-ra ütötte ki a Werder Brement a Weserstadionban. Szalai másodszor kapott kezdőként lehetőséget a november közepén kinevezett új vezetőedzőtől, Achim Beierlorzertől, és a lehetőséggel élni is tudott. Két hete győztes gólt lőtt a Frankfurt ellen, most pedig a negyedik mainzi gólban vállalt szerepet. A 38. percben egy szöglet után a rövid oldalra tekert labdát fejjel továbbcsúsztatta, amire a hosszú oldalon a svéd támadó, Robin Quaison érkezett, és közelről a hálóba rúgta a labdát. Quaisonnak ez már a harmadik gólja volt a meccsen. Szalait végül a 67. percben cserélték le.

Bundesliga, 16. forduló:

szerdán játsszák:

tabella

Rovatok