Index Vakbarát Hírportál

A Manchester Cityből érkezhet az Arsenal következő edzője

2019. december 17., kedd 16:59

Josep Guardiola, az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Manchester City vezetőedzője megerősítette azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a csapat másodedzője, Mikel Arteta tárgyalásokat folytat az Arsenallal a londoni együttes vezetőedzői posztjáról. Guardiola ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Arteta elutazik a City szakmai stábjával Oxfordba, a csapat szerdán sorra kerülő Ligakupa-negyeddöntőjére. Guardiola szerint egyébként Arteta jó választás lenne a posztra:

Mikel csodálatos személyiség és jó edző, akinek példás a munkavégzése, ezért tart ott, ahol tart. Az Arsenallal személyesen egyeztet, erről egyelőre többet nem tudok.

A londoni klub szakmai kapkodására jellemző, hogy Arteta neve már az Arsenalnál 22 szezont lehúzó Arséne Wenger távozásánál felmerült, hiszen a kiváló középpályás 2011 és 2016 között 149 tétmérkőzésen lépett pályára a csapatnál, visszavonulása után pedig Guardiola azonnal lecsapott rá, és másodedzőjévé tette. Azonban 2018 májusában végül mégis inkább a szintén spanyol Unai Emery lett a csapat edzője, aki azonban képtelen volt az egyébként már Wenger alatt lejtőre került csapat újjáépítésére. A csapatával a Premier League 10. helyén vegetáló Emeryt november végén menesztette az Arsenal, helyét ideiglenesen Fredrik Ljungberg vette át, de a vezetőség nem számol hosszútávon a klub aranykorának svéd középpályásával.

Mikel Arteta azonban csak az egyik lehetséges jelölt a komoly kihívást jelentő posztra, korábban ugyanis felmerült Mauricio Pochettino, Max Allegri és Niko Kovac neve is.

Rovatok