Index Vakbarát Hírportál

Az UEFA szerint Bulgária jól áll, ott lesz a magyarok elleni NL-meccs

2019. december 17., kedd 15:36

Az UEFA-nál nem tudnak arról, hogy bármilyen probléma merült volna fel Bulgáriában a Nemzetek Ligája-rájátszással kapcsolatban, így március 26-án ott játszik majd a magyar futballválogatott az Európa-bajnokságért.

A hétvégén a bolgár szövetség végrehajtó bizottságának tagja, Kirill Domuszcsiev beszélt arról, hogy nem biztos abban, hogy sikerül a meccsig videóbírós rendszert (VAR) telepíteni a szófiai stadionba, videóbíró nélkül pedig a magyaroknak kellene átadni a rendezést.

Az UEFA az Index kérdésére azt válaszolta, hogy nem tudnak arról, hogy bármilyen probléma merült volna a VAR telepítésével, így a korábbi tervek szerint március 26-án Szófiában lesz a Nemzetek Ligája-meccs.

Domuszcsiev felvetésére Marco Rossi szövetségi kapitány a Nemzeti Sportban reagált. „Furcsának találom ezt a történetet, mert a Ludogorec elnöke szellőztette meg, vagyis annak a klubnak az első embere, amely az Európa Ligában továbbjutott a csoportjából, és amelynek a tavaszi folytatáshoz telepítenie kell a VAR-t a saját stadionjában. Nincs kétségem afelől, hogy a Ludogorec ezt megoldja, márpedig ha egy egyesületnek ez nem okoz gondot, a Bolgár Labdarúgó-szövetségnek sem okozhat. Továbbra is úgy készülünk, hogy Szófiában játszunk."

Rovatok