Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai japán csapattársával erősíthet a Liverpool

2019. december 18., szerda 11:41

A Salzburg japán játékosa, Minamino Takumi szerdán orvosi vizsgálaton járt a Liverpoolnál, írja az ESPN. A 24 éves támadót 7,5 millió fontért igazolhatja le a Liverpool; ha minden rendben megy, január 5-én az Everton elleni FA-kupa meccsen már pályára is léphet új csapatában. A hírek szerint a Manchester United is le akarta igazolni a japán játékost, de végül a Liverpool lett a befutó.

A magyar válogatott Szoboszlai Dominik csapattársa, Minamino mindkétszer játszott a Liverpool ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében, a 4-3-as salzburgi vereséggel végződő meccsen még gólt is lőtt. Talán épp ezeken a meccseken győzte meg arról Jürgen Kloppot, hogy jó döntés lenne leigazolása. Minamino mindent összevetve 9 gólt szerzett idén, ebből kettőt a BL-ben lőtt.

A Liverpoolnak jól jön az erősítés: a következő 3-4 forduló hagyományosan a legkeményebb időszak Premier League-ben, karácsony és szilveszter között sem áll le a bajnokság. Eközben a Liverpoolnak a klubvilágbajnokságon is jelenése van Katarban, és ahogy írtuk, január elején folytatódik az FA-kupa. Ez összesen 5 tétmérkőzést jelent 3 hét alatt. Klopp csapata még veretlen a Premier League-ben, 17 forduló után 10 ponttal vezetik  a bajnokságot a második Leicester City előtt. 

(Borítókép: Minamino a Genk elleni BL-meccsen november 27-én. Fotós: Francois Lenoir. Ügynökség: REUTERS.)

Rovatok