Index Vakbarát Hírportál

Reagált a klubigazgató a Szoboszlait kritizáló cikkre

2019. december 20., péntek 08:49

A Salzburg sportigazgatója, Christoph Freund interjút adott a Nemzeti Sportnak. A fiatalokra építő osztrák klub az utolsó meccsig csatában volt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéért. A csapat a napokban adta el a 24 éves japán Minaminót a Liverpoolnak, és a 19 éves Erling Haaland lehet a következő sztár, akit sok pénzért értékesítenek.

Bennünket persze jobban érdekelt Szoboszlai Dominik, aki októberben töltötte be a 19. életévét. Freund úgy látja: a játékos a legjobb helyen van, tavasszal is számítanak rá, amikor az előző kiírásban az elődöntőig menetelő Frankfurt vár a Salzburgra az Európa Ligában.

Vannak, akik úgy látják, Szoboszlai nem elég gyors és dinamikus a jelenlegi futballhoz. Erre a szakember azt mondta, neki nem a szélen kell futballoznia, hanem középen, és semmi probléma a sebességével. Technikailag viszont rendkívül képzett, játékintelligenciája kimagasló, a rúgótechnikája szintén. 

Szóba került az a cikk is, amiben Szoboszlai arroganciáját tette szóvá a legnagyobb osztrák lap. Freund úgy reagált, hogy olvasta ezt az írást.

Talán Jesse March edző jól tette, hogy akkor a kispadra ültette, mert szüksége volt arra, hogy fújjon egyet, és lenyugodjanak körötte a kedélyek.

Majd úgy összegzett, hogy Szoboszlai profi labdarúgó, aki megfelelő ütemben fejlődik.

Rovatok