Index Vakbarát Hírportál

Egy egész falunak fizeti a jegyét a 8-0-s kiütés után a Real Sociedad

2019. december 22., vasárnap 09:00

A Real Sociedad nagyvonalú gesztussal élt egyik ellenfelével szemben. A spanyol futballklub közel 800 jegyet adna ingyen az általa legyőzött Becerrilnek. 

A spanyol Király-kupában csütörtökön játszott egymással a két csapat, az első osztályban hatodik helyen álló Sociedad 8-0-ra verte a negyedosztályú Becerril, ami nem számított azért igazán nagy meglepetésnek.

Az észak-spanyolországi Becerrilben összesen 754-en laknak, és most mindannyian lehetőséget kaptak arra, hogy a Real Sociedad egyik meccsét élőben nézzék meg, mert a Sociedad elnöke, Jokin Aperribay meghívta az egész falut. 

Aperribay nemcsak a jegyeket állja, de fizeti az utazást is, és egy vacsorát is ad a becerrilieknek az Anoeta Stadionban. 

„A meccs igazi futballfesztivál volt, és hálásak vagyunk azért, ahogy a Real Sociedad kezelt bennünket, és azért is, ahogyan vigasztaltak minket a pusztító vereség után" – nyilatkozta  a Marcának a Becerril elnöke, Juan Antonio Redondo, aki azt is elmondta, hogy a versenynaptárhoz igazítva élnek majd a meghívással, és elmennek San Sebastianba. 

Rovatok