Index Vakbarát Hírportál

A tök utolsótól kapott ki a Manchester United

2019. december 22., vasárnap 17:07 | aznap frissítve

A Manchester Unitednek elég rosszul sikerül a decemberi hajrá az angol futballbajnokságban, a 18. fordulóban a legutolsó Watford is legyőzte 2-0-ra Ole-Gunner Solskjaer csapatát. 

A Unitednek az Evertonnal játszott múlt heti 1-1 sem számított igazán elfogadható eredménynek, de a mostani vereség egyértelmű mélypontnak tekinthető. 

A forduló előtt a Watford a huszadik helyen állt, összesen kilenc pontot gyűjtött, és nem is tűnt úgy, hogy javuló formát mutatna, legutóbbi öt bajnokiján összesen egy pontot szerzett. 

A Manchester a múlt heti döntetlentől eltekintve feljövőben volt, egyértelműen a meccs esélyeseként kezdett. Jóval több kaput eltaláló lövése is volt, és a 33. percben a védelmet lefutó Lingard is kihagyott egy nagy ziccert, amikor megpróbálta átemelni a kapust. 

A Watford két pontrúgást kihasználva tudott nyerni. Az 50. percben egy szabadrúgás-kombináció végén Sarr talált kapuba. Egy megfejelt labdára csapott rá, majd lőtte el a nem túl határozott védője mellett, és jól jött neki De Gea bizonytalankodása is, a kapus kezei között talált utat a labda. Az Opta statisztikája szerint a Premier League-ben eddig a szezonban De Geához köthető a legtöbb gólt érő hiba, a kapus hat ilyen hibánál jár.

A második gól az 54. percben született, Deeney vágta be a Sarr buktatásáért járó 11-est.

A United így a nyolcadik helyen áll, 1989-ben volt utoljára ilyen rossz pozícióban karácsony előtt. A Watford győzelme ellenére sem mozdult el a huszadik helyről, de már csak rosszabb gólkülönbsége miatt utolsó.

Borítókép: David De Gea kezei között talál utat a labda (Daniel Leal-Olivas/AFP)

stat

Premier League, 18. forduló:

    később:
Tottenham Hotspur–Chelsea 17.30
    szombaton játszották:

tabella

Rovatok