Index Vakbarát Hírportál

Újra edzőt vált a Fradi volt EL-ellenfele

2019. december 23., hétfő 15:01

Két és fél hónap után menesztették a spanyol labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Espanyol vezetőedzőjét, Pablo Machínt, írja az MTI.

A 44 éves spanyol trénert október 7-én nevezték ki a gyenge eredmények miatt elküldött David Gallego helyére. Irányításával a barcelonai csapat megszerezte az első helyet a Ferencváros Európa-liga csoportjában, és a harmadosztályú Lleidát búcsúztatva továbblépett a Spanyol Király Kupában is. Az Európa-ligában az angol Wolverhampton Wanderers lesz az ellenfelük.

A bajnokságban azonban Machín nem tudta megállítani a mélyrepülést, vezetése alatt tíz bajnokiból csak egyszer győzött az Espanyol – legutóbbi nyolc találkozóján nem tudott nyerni a La Ligában –, és csupán öt pontot gyűjtött ezalatt. Így 18. fordulót követően 10 ponttal az utolsó helyen áll a spanyol bajnokságban. A klub még nem jelentette be Machín utódját.

Machín korábban, 2014 és 2018 között a Girona edzője volt. 2017-ben a katalán kiscsapatot feljuttatta az első osztályba, ahol aztán a 10. helyen zárták a 2017/18-as szezont. Ezután elvállalta a Sevilla irányítását, ahol már nem volt ennyire sikeres, és márciusban kirúgták. Az Espanyol irányítását október elején vette át, azóta 15 meccsből mindössze 4-et tudott megnyerni a csapatával.

tabella

Rovatok