Index Vakbarát Hírportál

Nem adta meg a gólt, ezért megtámadták a görög játékvezető otthonát

2019. december 23., hétfő 21:40

Nem adott meg egy gólt a videóbíró az Olimpiakosznak, a szurkolók pedig még aznap este rátámadtak a VAR-t irányító játékvezető otthonára, írja az MTI. 

A görög bajnokságban a Volosz játszott gól nélküli döntetlent vasárnap az Olimpiakosszal. Bár utóbbi csapat a második félidőben betalált egy lövéssel az ellenfél kapujába, a gólt a játékvezető érvénytelenítette a videóbírós segítség (VAR) igénybevétele után.

Az Olimpiakosz tulajdonosa élesen bírálta a döntést, szerinte ugyanis csapatát egy szabályos góltól fosztották meg. Mint mondta, a játékvezetők elfogult döntései miatt van most csapata 16 forduló után a tabella második helyén. A szurkolók sem örültek a döntésnek,

egyesek pedig annyira feldühödtek, hogy betörtek a VAR-játékvezető otthonába. 

A rendőrség beszámolója szerint hétfőn a támadók betörték az ablakot, majd petárdát dobtak a házba. Az esetben senki sem sérült meg, de a játékvezető és két kiskorú gyermeke komoly megrázkódtatásként élte meg a támadást.

A Görög Labdarúgó Szövetség is elítélte az incidenst: közleményük szerint a „gengszterek maffiastílusú támadásának célja a játékvezetők megfélemlítése volt”. Panagiotisz Varuhasz, a játékvezetők szervezetének vezetője szerint számítani lehetett rá, hogy egyszer bekövetkezik valami hasonló, és bár többször kértek rendőri védelmet a bíróknak, de figyelmen kívül hagyták a jelzéseiket.

A görög élvonalat évtizedek óta jellemzi a lelátói és a játékvezetőkkel szembeni erőszak, emiatt a futballszövetség tavaly külföldi bírókat alkalmazott és bevezette a videóbíró intézményét is.

Rovatok