Index Vakbarát Hírportál

Karácsony előtt a teljes edzői stábját lecserélte a Vasas

2019. december 23., hétfő 13:51

A Vasas Futball Kft. taggyűlése Nagy Miklóst választotta meg a Vasas FC új ügyvezető igazgatójának, aki egy személyben a klubigazgatói pozíciót is betölti, egyesítve ezzel a Vasas felnőtt csapatának és az Akadémiájának vezetését, írja a Vasas közleménye.

A korábbi klubigazgató, Domonyai László a továbbiakban általános igazgatóként folytatja munkáját a Vasas FC-nél. Emellett bejelentették, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Szanyó Károly vezetőedzővel, Ferenczi István pályaedzővel és Szűcs Lajos kapusedzővel is.

Az új vezetőedző ifj. Bene Ferenc lesz, akivel másfél évre szóló szerződést írtak alá, és már ő fogja irányítani a január 3-án kezdődő felkészülést is. A Vasas új pályaedzője Tóth András, új kapusedzője pedig Lippai József lesz. A stáb erőnléti edzőjének személyéről még folynak a tárgyalások.

Eljött a váltás ideje, melyet mindenképpen a téli felkészülés kezdete előtt szerettünk volna megvalósítani

– mondta Nagy Miklós klubigazgató a stábváltás körülményeiről és az elmúlt napok eseményeiről. A Vasas közleménye ezután részletesen bemutatja az új szakmai stáb tagjait.

Bene Ferenc UEFA Pro licences szakember, a fiatal edzőgeneráció tagja, aki naprakész szakmai tudással rendelkezik, birtokában van a legkorszerűbb nemzetközi edzésmódszerek ismeretének. A nemzetközi futballban sikeresen alkalmazott Taktikai Periodizáció elnevezésű módszertan hazai szakértője, a témában eddig Magyarországon megjelent egyetlen könyv szerzője. Közvetlenül a mai napig az MLSZ szövetségi edzőjeként dolgozott, ahol legutóbb az U18-U19-es utánpótlás válogatottakat irányította.

Eddigi munkája során megismerte a következő labdarúgó generáció legtehetségesebb tagjait,

ÍGY SZEMÉLYE BELEILLIK KLUBUNK AZON KONCEPCIÓJÁBA, MELY SZERINT BÁTRAN LEHETŐSÉGET KÍVÁNUNK ADNI A FIATAL MAGYAR TEHETSÉGEK SZÁMÁRA, FELÉPÍTVE EZZEL A KÖZELJÖVŐ ÚJ ÉS SIKERES VASASÁT.

Tóth András „A” licences edző, korábbi Vasas-játékos, szinte az egész életét klubunknál töltötte. 1996-tól 2009-ig tartó pályafutása alatt kizárólag a Vasasban futballozott. Csak egyetlen szezonban húzta magára másik egyesület, a Sopron mezét, amikor egy átmeneti féléves időszakra a Vasas licenc nélkül maradt és nem tudott részt venni a bajnokságban. 276 mérkőzésen lépett pályára a Vasas színeiben, innen lett öt alkalommal válogatott, majd labdarúgó pályafutása befejezését követően 2010-től 2015-ig a Vasasban edzősködött.

Lippai József „A” licences kapusedző, 3 és fél éve van a klubunknál, tagja volt a 2016/17-es szezonban bajnoki bronzérmes, illetve kupadöntős csapat szakmai stábjának, majd – Szűcs Lajos érkezését követően – az elmúlt évben a Vasas Kubala Akadémia kapusedzőjeként dolgozott. Közel 500 első és másodosztályú mérkőzésen védett, edzőként több mint 150 NB I-es és NB II-es mérkőzés fűződik a nevéhez. 10 éven keresztül az MLSZ kapusedzője és szakmai vezetője volt, részt vett a magyar kapusedző képzésben oktatóként. Erwin Koeman stábjának tagjaként a válogatott kapusedzője volt, 3 Európa-bajnoki selejtezőn ült a magyar válogatott kispadján.

A Vasas 31 ponttal jelenleg 8. a 19 csapatos másodosztályban, 11 ponttal vannak elmaradva a már feljutó helyen álló Budafoktól. A szezonnak úgy vágott neki az új stadiont is kapó Vasas, hogy feljutásért harcoljanak, azonban a csapat teljesítménye hullámzó volt. Csupán egyszer tudtak egymás után két meccset nyerni, miközben súlyos vereségekbe is beleszaladtak. Az utolsó meccsükön a Soroksár 5-3-ra győzte le őket, előtte a Budafok 2-0-ra nyert a Fáy utcában, az MTK-tól pedig 4-1-re kaptak ki az ősszel.

Rovatok