Index Vakbarát Hírportál

Nem a PSG-ben rúgja be jubileumi gólját a 399 gólos csatár

2019. december 25., szerda 10:34

Alig játszott az ősszel a Paris Saint-Germainben a klub történetének legeredményesebb góllövője, Edinson Cavani, a csatárt a nyári igazolás, Mauro Icardi kiszorította a kezdőből. A spanyol média már biztos benne, a januári átigazolási szezonban váltani fog az uruguayi, és az Atletico Madridba szerződik.

A madridi Marca már azt is tudja, három évre fog aláírni Diego Simeone edző csapatához.

Cavani 2013-ban a Napolitól került Párizsba, ahol a hat és fél év alatt

289 meccsen 196 gólt szerzett, ezzel megelőzte Zlatan Ibrahimovicot, és a klubtörténet gólkirálya lett.

Utolsó gólját két hete, a Galatasaray elleni BL-csoportmeccsen rúgta, amikor a PSG állandó büntetőrúgója, Neymar látványosan átadta a tizenegyest neki. Azóta nem is játszott a párizsiaknál.

Az ősszel csak  11-szer kapott lehetőséget Cavani, és mindössze három gólnál jár a szezonban, így nem csoda, hogy a távozás küszöbére került.

A téli transzferidőszak január elsején kezdődik, de a spanyoloknál csak pár nappal később indul újra a bajnokság az ünnepek után, így Cavanit valószínűleg csak az új évben mutatják be Madridban.

A futballista egyébként nagy pillanat előtt áll, profi karrierje alatt 399 gólnál jár klubjaiban és az uruguayi válogatottban, a jubileumi gólt már nem a PSG-ben fogja megszerezni.

Rovatok