Index Vakbarát Hírportál

Kiütéssel nyert a Liverpool a karácsonyi forduló rangadóján

2019. december 26., csütörtök 23:04 | aznap frissítve

Kiütéses győzelmet aratott a Liverpool a Leicester City ellen az angol labdarúgó-bajnokság karácsonyi fordulójának rangadóján. Firmino duplázott, rajta kívül James Milner és Trent Alexander-Arnold volt eredményes, így alakult ki a 4-0-ás végeredmény. Bár az eredmény nem ezt sugallja, mégiscsak rangadó volt, hiszen  a bajnokság első két helyezettje játszott egymással. 

Már az első percektől beszorította az otthon játszó Leicestert az újdonsült klubvilágbajnok, úgy tűnt, csak idő kérdése, hogy megszerezze a vezetést Jürgen Klopp csapata. Erre végül egészen a 31. percig kellett várniuk: Alexander-Arnold beadása után a hosszú oldalon érkező Firmino fejelt közelről a kapuba, Kasper Schmeichel kapus tehetetlen volt. 

A gól után sem vett vissza a tempóból a Liverpool, Saido Manénak két nagy helyzete is akadt a félidő vége felé.

Jól jellemzi az első félidőt, hogy a Leicesternek egyetlen kapuralövése sem volt, míg a Liverpoolnak 8 is. 

Hiába javult fel a második félidőre a Leicester játéka, gólt megint a Liverpool szerzett. Egy szöglet utáni beadásnál az egyik védő kezéhez ért a labda, a bíró befújta a büntetőt, amit a frissen beállt James Milner magabiztosan értékesített.

 Három perccel később végleg megpecsételődött a Leicester sorsa, Firmino szerzett újabb gólt, így a 74. percben már 3-0 volt a Liverpoolnak. A gólt megint Alexander-Arnold készített elő, a csatárnak kis túlzással csak be kellett passzolnia a labdát a kapuba.

És itt még nem volt vége a meccsnek. A 78. percben a két gólpasszt adó Alexander-Arnold szerezte meg a Liverpool negyedik gólját. Érdemes visszanézni a gólt, mert a védő egy 50 méteres sprint után ért fel a Leicester kapujához. 

Újabb győzelmével Liverpool továbbra  is  vezeti a Premier League-et,  előnye immár 13 pont a második Leicester City előtt. Ha pénteken nyer a jelenleg harmadik Manchester City, megelőzheti a Leicestert, és 11 pontra zárkózhat fel a Liverpoolhoz. 

(Borítókép: a Liverpool játékosai a Leicester City elleni angol bajnokin december 26-án. Fotós: Andrew Yates Ügynökség: REUTERS)

Rovatok