Index Vakbarát Hírportál

A Wolverhampton őrült meccsen verte meg a szezonban másodjára is a Cityt

2019. december 27., péntek 22:56 | négy éve frissítve

Az elejétől fogva izgalmas, fordulatos meccsen nagy meglepetésre 3-2–re verte a Wolverhampton a Manchester Cityt pénteken a Premier League 19. fordulójának zárómeccsén, ezzel a Conte által irányított Chelsea után ők lettek a második csapat, ami egy szezonban kétszer is le tudta győzni Guardiola Cityjét.

Miután a Liverpool csütörtökön átrohant a tabellán második Leicesteren, a City előtt ott volt a lehetőség, hogy egy győzelemmel megelőzze Vardyékat, de a meccs elején nem nagyon látszott az igyekezet. Sőt, a 12. percben emberhátrányba is került Guardiola csapata: Ederson érkezett a kapujából, hogy megállítsa a száguldó Diogo Jotát, akit menet közben elsodort. A játékvezető piros lappal azonnal ki is szórta őt, amivel Ederson lett a negyedik kapus a PL történetében, akit az első 12 percben így állítottak ki.

Érdekes módon ez felrázta kicsit a Cityt, a manchesteri csapat pedig bő tíz perccel később meg is szerezte a vezetést, de egy egészen szürreális eseménysor végén. Dendoncker lökte fel Mahrezt a tizenhatoson belül, amire elsőre nem ítélt semmit a bíró, videózás után azonban mégis befújta a tizenegyest. Ehhez Sterling állt oda, de Rui Patrício kiválóan érezte az irányt, és kiütötte a lövést.

aztán az egészet meg kellett ismételni, mert egy újabb videózásból kiderült, hogy a kapus elmozdult, mielőtt sterling elrúgta volna a labdát.

Ehhez megint Sterling állt oda, Rui Patrício pedig megint védeni tudott, de ezúttal nem volt szerencséje: a labda pont a City csatárához pattant, aki ezúttal már nem hibázott, magabiztosan bombázott az üres kapuba.

A gól után feljebb kapcsolt a Wolverhampton is, és az emberfölényt kihasználva óriási nyomás alá helyezték a Cityt, ami jóformán csak tördelte a játékot, és sorra tisztázta a beadásokat. A szünetben aztán fellélegezhetett Guardiola csapata, és bár a második félidőben szinte azonnal ziccerbe került a Wolves, az 50. percben mégis ők duplázták meg az előnyüket, méghozzá egy tanítani való akció végén.

Az egészhez mindössze két passz kellett: De Bruyne a kezdőkörben kapta a labdát, és tökéletes ütemben ugratta ki Sterlinget, aki teljesen egyedül törhetett kapura, és szépen emelte át az érkező Rui Patríciót.

Innentől aztán megint a Wolverhampton percei következtek, és bár több helyzet is kimaradt, Neves egy szép labdaszerzés után Traoréhoz passzolt, aki távolról lőtt óriási gólt, és hozta össze csapata szépítő gólját.

A Wolverhampton a gól után továbbra is nyomasztó fölényben játszott, de vagy a beadások, vagy a lövések voltak pontatlanok, így hosszú ideig nem jött össze nekik az egyenlítés. A 82. percben aztán megtört a jég: Traoré agresszívan, de szabályosan szerzett labdát az alapvonal mellett a szerencsétlenkedő Mendytől, aztán szépen tette középre Jiméneznek, ő pedig Bravo alatt gurított a kapuba.

Egy nagy csavar még a végére is jutott a meccsnek, a Wolverhampton ugyanis a 90. percben megszerezte a vezetést egy egészen csodálatos akció végén. Matt Doherty tette előre a labdát Jiméneznek, aki kivárt, majd visszasarkazta a berobbanó Dohertynek, aki hülyét csinált a védőkből, aztán óriási gólt lőtt a Citynek.

Az utolsó percekben aztán Traoré még fellökte Sterlinget a saját tizenhatosuk előtt, a két City-gól szerzője pedig 22 méterről, tökéletes helyről lőhetett szabadot. Majdnem egyenlített is, de a lövés a felsőlécen csattant, újabb esélye pedig már nem volt a manchesterieknek, így a Wolves nagy meglepetésre győzni tudott, a Leicester pedig megtartotta második helyét a tabellán. A Wolves-nak amúgy a következő fordulóban sem lesz könnyebb dolga, vasárnap a Liverpool vendégeként kell majd alkotniuk.

meccs

(Coverkép: Clive Mason/Getty Images)

Rovatok