Index Vakbarát Hírportál

Zárt kapuk mögött játsszák le a nácizás miatt félbeszakadt másodosztályú spanyol meccset

2019. december 27., péntek 18:26 | aznap frissítve

A liga döntésének értelmében zárt kapuk mögött játsszák majd le a spanyol másodosztályban szereplő Rayo Vallecano és az Albacete félbeszakított meccsének második félidejét, a Rayo pedig emellett egy 18 ezer eurós bírságot és szektorbezárásos büntetést is kapott a szövetségtől – írja a Marca.

A szóban forgó incidens még december 15-én történt, mikor a két csapat meccsén a Rayo szurkolóinak egy része azt kántálta az Albacete ukrán csatárának, Roman Zozuljának, hogy "kibaszott náci!". A meccset végül emiatt félbe is kellett szakítani, az Albacete játékosai ugyanis nem voltak hajlandóak kimenni a pályára, hogy elkezdődhessen a második félidő.

Zozulja kálváriája a hagyományosan balos Rayo-drukkerekkel még 2017-ben kezdődött, amikor a Betis kölcsönadta őt a madridi csapatnak. Az ukrán játékost rekordidő alatt utálták ki a szurkolók a csapattól, mert meg voltak győződve arról, hogy neonáci, Zozulja pedig hiába tagadta levélben is szélsőjobboldali nézeteit, rövid úton távozni kényszerült.

Ő akkor azzal magyarázta a dolgot, hogy egy újságíró összekeverte a pólóján látható ukrán címert egy paramilitáris szervezet címerével, és az erről írt cikkből ered a félreértés, valójában nem kötődik semmilyen neonáci csoporthoz. A dolgot ugyanakkor némileg árnyalja, hogy a focistáról korábban olyan képek jelentek meg, amelyeken katonai egyenruhában, sőt fegyverrel a kezében pózolt, emellett pedig rendszeresen látogatta az ukrán hadsereg egységeit. Sőt, amikor egy ukrán bajnokit a neonáci ultrák miatt fújtak le, Zozulja a játékvezetőre és az ellenfél játékosaira támadt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a meccs második felét mikor játsszák majd le.

Rovatok